28 Ağustos 2015 Cuma

Ylang ylang yağı faydaları

Bitkisel yağların hem cildimize, hem beden sağlığımıza hem de saç sağlığımıza olan bin bir çeşit faydaları hayatımızın bir parçası olmalarının en büyük sebebi olduğu için, bitkisel yağlar arasından mütenevvi faydaları…

Bitkisel yağların hem cildimize, hem beden sağlığımıza hem de saç sağlığımıza olan bin bir çeşit faydaları hayatımızın bir parçası olmalarının en büyük sebebi olduğu için, bitkisel yağlar arasından mütenevvi faydaları bulun ylang ylang yağı da aynı sebeplerden dolay vazgeçilmezimiz oluyor. Bu mucizevi bitkisel yağ cildimiz, saçımız ve beden sağlığımız için oldukça faydalı olması yönünden fazla ihtiyaç duyacağımız yağlardan olduğu için elimizin altında her daim olmalı ve hemen hemen her evde bulundurulmalıdır.

Güney Asya ’da yetiştiği bilinen ylang ylang ağacından elde edilen ylang ylang yağı, A,C, B1 ve B2 vitaminleri ihtiva etmesinin yanı sıra protein ve mineraller bakımından da oldukça zengindir. Haricen cilde uygulanan yılang yılang yağının sayısız faydaları bulunur. İşte bunlardan bazıları;

Aromatik etkisi ile son derece ferahlatıcıdır. Sadece cilt bakımında değil saç sağlığında da inanılmaz etkiler vardır. Saçları yeniler. Afrodizyak bir etkiye sahiptir. Kuru ciltleri nemlendirme. Mutsuz ruh halinizi bir anda değiştirir, gerginliğinizi alır ve stresinizi azaltır. Hücreleri yeniler.

Yılang yılang yağının cilde ve saça faydalarının yanı sıra, sağlık içinde mütenevvi faydaları bulunur. Bunlar ise;

Uykusuzluğu giderme, Kalp fonksiyonlarını düzenleme, Kas gevşetici özelliği bulunması, Kalın ve ince bağırsaklarının işlevliğini sağlaması, Tam bir antidepresandır, Zihinsel bir rahatlatıcılığı bulunması, İshali tedavi etmesi ve Yüksek tansiyona iyi gelmesidir.

Uyarı! Yılang yılang yağı gebeler tarafından kullanılmamalıdır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Ylang ylang yağı faydaları
12 Mayıs 2012 - 18:30:12 Yorum Yok 218 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder