21 Ağustos 2015 Cuma

Topuk çatlaklarına doğal çözüm

Ekseri kış ayları geldiği zaman karşılaştığımız bir sorun olan topuk çatlaklarının bitkisel tedavisi, topuk çatlaklarına ne iyi gelir ve evde topuk çatlaklarına bitkisel çözüm hakkında merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik….

Ekseri kış ayları geldiği zaman karşılaştığımız bir sorun olan topuk çatlaklarının bitkisel tedavisi, topuk çatlaklarına ne iyi gelir ve evde topuk çatlaklarına bitkisel çözüm hakkında merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Topuklarda husule gelen çatlaklar hem sağlığımız hem de estetik görünümümüz açısından hoş olmayan sorunların başında geldiğini bildiğimiz için, topuk çatlaklarına doğal/bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgilenmenizi sağladık. Topuk çatlaklarına iyi gelen bitkiler ve bu bitkilerden hazırlanan şifalı bitki kürleri nlerdir öğrenerek hemen bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Evde topuk çatlaklarına çözüm yöntemleri arayanlar için uzmanların tavsiye ettiği topuk çatlağına kür tarifi hemen makalemizin devamında yer almakta.Soğuk havaların husule getirdiği ya da bir takım sorunların yol açtığı topuk çatlaklarına bitkisel çözümler nelerdir buyurun birlikte göz atalım ve hemen uygulayarak bu sorundan kurtulalım.

Malzemeler

Leğen
Ilık su
Vazelin
Shea (Batı Afrika ’da yetişen ve tohumundan yağ çıkarılan bir ağaç )yağı
Zeytinyağı veya yoğun nemlendirici krem
Sünger taşı
Banyo tuzları veya yumuşak ayak temizleyici,
Ayak törpüsü
Pamuklu çorap
Havlu ve limon suyu,
Olgunlaşmış muz
Ezilmiş ananastır.

Leğeni ılık su ve sabun ile doldurun. Ayaklarınızı sabunlu karışıma sokun ve bu ıslatma işlemini minimum 20 dakika yapın. Bu esnada ayaklarınızı sünger taşı ile ovalamayın. Topuklarınızdaki çatlaklar yumuşadığı zaman ayaklarınızı sudan çıkarın. Nazikçe ayaklarınızı ayak törpüsü veya sünger taşıyla ovalamaya başlayın. Ölü deriyi uzaklaştırana kadar topuklarınızı ovalamaya devam edin. Bu işlemi yaparken derinizi zedelememeye özen gösterin. İşlem bittiğinde bir havlu yardımıyla ayaklarınızı iyice kurulayın. Ancak şeker hastasıysanız veya mantarınız varsa tip bir ayak ve topuk bakımı yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Kullandığınız ayak törpüsünü iyice dezenfekte etmeyi de ihmal etmeyin. Tüm bu işlemlerin ardından nemlendirme işlemine başlayın. Shea yağını, vazelini veya zeytinyağını (nemlendirici ve yumuşatıcı olarak hangisini seçtiyseniz) direkt olarak topuklarınıza dürün. Yatağa gitmeden önce her gece değişik bir nemlendirici kullanarak topuklarınızı nemlendirebilirsiniz. Nemlendirmenin ardından ince bir pamuk çorap giymeyi unutmayın.

Sagliksiteniz.Com

Topuk çatlaklarına doğal çözüm
2 Kasım 2014 - 19:00:34 Yorum Yok 18 okunma 0 beğeni
Etiketler: evde topuk çatlaklarına bitkisel çözüm, topuk çatlağı etdavisi, topuk çatlağı nasıl giderilir, topuk çatlaklarına ne iyi gelir, topuk çatlaklarının bitkisel tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder