21 Ağustos 2015 Cuma

Tırnak şekline göre hastalıklar

Mütenevvi hastalıklar kendini tırnak şekli bozukluğu ile ifade edebildiğinden tırnak bozukluğu hangi hastalıkların belirtisidir, tırnak şekline göre hastalıklar nelerdir ve hastalıkların tırnaklardaki belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık. Yalnızca kadınların değil…

Mütenevvi hastalıklar kendini tırnak şekli bozukluğu ile ifade edebildiğinden tırnak bozukluğu hangi hastalıkların belirtisidir, tırnak şekline göre hastalıklar nelerdir ve hastalıkların tırnaklardaki belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık.

Yalnızca kadınların değil erkeklerinde ilgisini çekmektedir, güzel ve bakımlı tırnaklar ancak bazı sağlık sorunları tırnaklarda kötü görünüm bozukluğuna yol açabiliyor. Bu durumda hemen bir uzmana danışmak ve tırnak sorununun ne olduğunu anlayarak gereken tedaviyi uygulamak gerekir. Tırnak şeklinden bile tırnak hastalıkları anlaşılmaktadır. Peki, hangi tırnak şekli hangi hastalığı işaret eder?

Bazı hastalıkların belirtileri tırnaklardan anlaşılabiliyor. Bunlardan bir tanesi demir eksikliğidir. Demir eksikliği durumunda tırnaklarda kırılmalar, pörsümeler ve soyulmalar husule geliyor. Tırnak adeta çukurlaşıyor ve bu sebeple kaşık tırnak dediğimiz sorun demir eksikliğinden meydana geliyor. Çinko kalsiyum metabolizması değişiklikleri, A vitamini eksikliği ve protein eksiklikleri de tırnaklar bazı problemler kendini belli ediyor.

Tırnakların morarması ve çomak şeklini alması doğuştan kalp hastalığına ve genetik bozukluklarını işaret etmektedir. Tiroid tembelliğinde de tırnaklarda kırılmalar ve soyulmalar husule geliyor ancak demir eksikliğine bağlı olan kırılma ve soyulmalardan daha farklı oluyor. Tırnak yapısında değişiklik söz konusu olması karaciğer hastalıklarını da işaret etmektedir. Mor tırnaklar ise akciğer enfeksiyonunun belirtisidir. Sedef ve benzeri cilt hastalıklarında da tırnaklarda soyulma söz konusu olmaktadır.

Sagliksiteniz.Com

Tırnak şekline göre hastalıklar
21 Ekim 2014 - 23:00:25 Yorum Yok 351 okunma 0 beğeni
Etiketler: hastalıkların tırnaklardaki belirtileri, tırnak bozukluğu hangi hastalıkların belirtisidir, tırnak bozuklukları, tırnak şekli bozukluğu belirtileri, tırnak şekline göre hastalıklar nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder