21 Ağustos 2015 Cuma

Yaşlılık lekeleri neden olur?

İlerleyen yaşlarda husule gelen yaşlılık lekelerinin nedenleri, yaşlılık lekesi sebepleri ve yaşlılık lekeleri neden kaynaklanır sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta lekelenmeler görülmeye başlayabiliyor. Bilhassa yaşı 45 –…

İlerleyen yaşlarda husule gelen yaşlılık lekelerinin nedenleri, yaşlılık lekesi sebepleri ve yaşlılık lekeleri neden kaynaklanır sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık.

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta lekelenmeler görülmeye başlayabiliyor. Bilhassa yaşı 45 – 50 yaşlarında olan kişilerde yaşlılık lekeleri görülme riski artıyor. Tıp dalında lentigo adını verdiğimiz yaşlılık lekeleri, deride renk bozukluğu hastalığı olarak tanımlanan bir sorundur.

Yaşlılık lekelerinin nedenleri nedir?

Derinin üst bölgesinde kahverenkli pigment lipofuzsin birikmesi sorunu olan yaşlılık lekeleri ekseri ellerin üstünde görülmektedir. Ellerin üstünde yaşlılık lekeleri meydana gelmesinin yanı sıra burun ve çevresinde de sıkça görülmektedir. Birçok yaşlı insan bu lekeleri kanser olma ihtimalini aklına getirir ancak, yaşlılık lekeleri kansere dönüşmez.

Yaşlılık lekelerinin nedeni güneş ışığıdır. Güneş ışında bulunan ultra-viyole ışıklar, cilt üzerinde serbest radikal oluşumuna yol açmaktadır. Bu serbest radikaller ildin üst tabakasında pigmentlerin bir araya gelerek yoğun toplanmalarına sebebiyet veriyor. Fazla güneş ışığına maruz kalmak ilerleyen yaşlarda yaşlılık lekelerini husule getiriyor. ancak yaşlılık lekeleri ilerleyen dönemlerde keratoza dönüşebiliyor ve bu da cilt kanserine yol açabiliyor. Bu sebeple yaşlılık döneminde güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Sagliksiteniz.Com

Yaşlılık lekeleri neden olur?
28 Ekim 2014 - 15:00:27 Yorum Yok 40 okunma 0 beğeni
Etiketler: yaşlılık lekeleri, yaşlılık lekeleri neden kaynaklanır, yaşlılık lekelerinin nedenleri, yaşlılık lekesi neden olur, yaşlılık lekesi sebepleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder