21 Ağustos 2015 Cuma

Yenidoğan bebeklerde solunum güçlüğü nedenleri

Ailelerin merak ettikleri yenidoğan bebeklerde görülen solunum zorluğu neden olur, yenidoğan bebeklerde solunum güçlüğü sebepleri ve yenidoğan bebeklerde solunum durması neden olur sagliksiteniz.com ’da açıklandı. Yenidoğan bebeklerde husule gele solunum sıkıntısının…

Ailelerin merak ettikleri yenidoğan bebeklerde görülen solunum zorluğu neden olur, yenidoğan bebeklerde solunum güçlüğü sebepleri ve yenidoğan bebeklerde solunum durması neden olur sagliksiteniz.com ’da açıklandı.

Yenidoğan bebeklerde husule gele solunum sıkıntısının mütenevvi sebepleri bulunmaktadır. Henüz bedeni çok küçük olan güçsüz yenidoğan bebeklerde ortaya çıkan solunum sıkıntısı ailelerin bir hayli can sıkıntısı yaşamalarına sebep olmaktadır. Peki, bebeklerde ortaya çıkan solunum sıkıntısı hangi hastalıkların belirtisi ve neden kaynaklanır?

Yenidoğan bebeklerde solunum sıkıntısı ortaya çıkmasında rol olan faktörler kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları, sinir sistemini etkileyen hastalıklar olabiliyor. Solunumun 20 saniyeden uzun süre durması prematüre apnesi olarak tanımlanıyor. Yaş akciğer hastalığı dediğimiz bir sorunda bebeklerde solunum güçlüğüne yol açar.

Bu tür rahatsızlıkların yanı sıra Respiratuvar Distres Sendromu adını verdiğimiz akciğerlerin olgunlaşmamış olması ve surfaktan adı ile bilinen maddenin az olması durumudur. Mekonyum Aspirasyon Sendromu, Pulmoner Hipertansiyonu da yenidoğan bebeklerde solunum zorluğu sebepleri arasındadır.

Sagliksiteniz.Com

Yenidoğan bebeklerde solunum güçlüğü nedenleri
28 Ekim 2014 - 08:00:28 Yorum Yok 33 okunma 0 beğeni
Etiketler: yenidoğan bebeklerde görülen solunum zorluğu neden olur, yenidoğan bebeklerde solunum durması neden olur, yenidoğan bebeklerde solunum güçlüğü sebepleri, yenidoğanlarda solunum güçlüğü
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder