21 Ağustos 2015 Cuma

Yürüyüşün temposu nasıl olmalı?

yürüyüş temposu nasıl olmalı, yürüyüş temposu ve doğru yürüyüş temposu yürüyüş yaparak hem sağlıklı olmak hem de kalori yakmak isteyen ziyaretçilerimiz için yürüyüşün temposu hakkında önemli bilgiler sagliksiteniz.com ’da yer alıyor….

yürüyüş temposu nasıl olmalı, yürüyüş temposu ve doğru yürüyüş temposu yürüyüş yaparak hem sağlıklı olmak hem de kalori yakmak isteyen ziyaretçilerimiz için yürüyüşün temposu hakkında önemli bilgiler sagliksiteniz.com ’da yer alıyor.

Yürüyüş yaparak hem sağlıklı bir vücuda sahip olabilir hem de fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Yürüyüşün temposu, uzunluğu ve yürüyüş sonrası beslenme bu durumda çok önemli faktörlerdir. Sizler için bu makalemizde yürüyüşün en ideal temposundan bahsettik. Yürüyüşü doğru tempoda yürümek,yürüyüşten daha yüksek verim kazanmayı sağlar.

Koşmaktan daha fazla kalori yakan yürüyüş, yavaş ya da orta hızda yapılan bir spor dalıdır. Daha fazla kalori yakmak için yürüyüşün temposu çok hızlı olmaya gerek yok üstelik. Sadece doğru yürüyüş temposunu yakalamak ve hızınızı yavaş yavaş arttırmak daha çok verim almanızı sağlar. Yürüyüş ile daha iyi bir şekilde kalori yakmak için yürüyüş biçiminizi değiştirmeli uygulama yapmalı ve kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Evet biraz enerjik ve hızlı yürümeniz gerekiyor ancak bunu yaparken önce yürüyüş temponuz yavaş yavaş olmalı ve vücudunuzu ısıtmalısınız. Daha sonra yürüyüş temponuzu arttırın.

Yürürken sanki ayak topuğunuzu birine gösteriyormuş gibi arkadan öne parmak uçlarına doğru baskı yaparak yürüyün. Adımlarınızı 30-60 saniye tekrar tekrar sayarak ne kadar arttığını görün. Adım sayısındaki artış ortalama hızınızı da hesaplamanıza yardımcı olur. 120 adım/dk. = 5 km/saat, 135 adım/dk. = 6 km/saat, 150 adım/dk. = 7,0 km/saat hızla yürüyorsunuz demektir.

Sagliksiteniz.Com

Yürüyüşün temposu nasıl olmalı?
20 Eylül 2014 - 19:13:37 Yorum Yok 17 okunma 0 beğeni
Etiketler: doğru yürüyüş temposu yürüyüş, yürüyüş temposu, yürüyüş temposu nasıl olmalı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder