28 Ağustos 2015 Cuma

Adaçayı faydaları

Doğanın mucizevi kollarında yetişen adaçayını hepimiz iyi biliriz. Bu bitki de diğerleri gibi doğru kullanılırsa fayda sağlayan mucizelerini barındırır içinde. Ülkemizde Büyükada ’da yetiştiğini bildiğimiz bitkinin yaprakları bizler için tam bir…

Doğanın mucizevi kollarında yetişen adaçayını hepimiz iyi biliriz. Bu bitki de diğerleri gibi doğru kullanılırsa fayda sağlayan mucizelerini barındırır içinde. Ülkemizde Büyükada ’da yetiştiğini bildiğimiz bitkinin yaprakları bizler için tam bir şifa kaynağı konumunda. Adaçayından nasıl faydalanırız diyenler için adaçayının faydalarını ve kullanımını dilimiz yettiğince anlatmaya çalışacağız.

Adaçayının üst kısmı ve yapraklarından faydalanılır bir de uçucu yağları bulunmaktadır. Adaçayının boğaz ağrılarına iyi geldiğini biliyoruz, bunun için gargara şekline getirip kullanmanız sağlıklı olacaktır. Anti bakteriyel özeliğe sahip olan bitki çay olarak da tüketilebilmektedir. Adaçayı dinlenmemizi sağlayan doğanın en mucizevi bitkilerdendir.Sizlere madde madde bu faydalarını sunacağız:

Adaçayının Faydaları Uyarıcı özelliği olmasından dolayı kan dolaşımının düzenli çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Menopoz dönemi sıkıntılarını azaltıcı etkisi vardır. Depresif haller ve buna bağlı sinirsel titremelerde kullanılır. Sinirsel yorgunluklara iyi gelir. Soğuk algınlıklarında fayda sağlar. Mide ve bağırsak gazlarını giderip bulantıyı keser Çayıyla gargara yapılırsa ağız, dişeti ve dildeki şikayetlerle boğaz ve bademcik.enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.

Ada çayı nasıl demlenilir?


Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru yaprak bir su bardağı kaynar suya atılır ve 10 dakika beklenilir. Çay demlendikten sonra süzülerek içilir. Taze ada çayı kullanıyorsanız 4-5 dakika bekleme süresi yeterli olacaktır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Adaçayı faydaları
23 Mart 2012 - 16:00:16 Yorum Yok 35 okunma 0 beğeni
Etiketler: adaçayı kürü, adaçayı nasıl demlenir, adaçayı ne işe yarar, adaçayının faydaları, adaçayının yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder