21 Ağustos 2015 Cuma

Annenin çocukla iletişimi nasıl olmalıdır?

Anne ile çocuğun iletişimi, çocuk ve anne arasındaki iletişim ve anne çocuğu ile nasıl iletişim kurmalıdır sagliksiteniz.com ’da bu sorularınıza yanıt verdik. Çocukla anne arasındaki iletişim son derece önem taşımakta ve…

Anne ile çocuğun iletişimi, çocuk ve anne arasındaki iletişim ve anne çocuğu ile nasıl iletişim kurmalıdır sagliksiteniz.com ’da bu sorularınıza yanıt verdik.

Çocukla anne arasındaki iletişim son derece önem taşımakta ve aileler çocukları ile iletişim kurarken, onları bir yetişkinle iletişim kuruyor gibi görmelidir. Çocukla iletişim kurmanın, diğer insanlarla iletişim kurmaktan hiçbir farkı bulunmamaktadır. İletişim kurarken, gündelik yaşama dair ve karşı tarafın duygularını anlayıp, kendi duygularınızı ifade edebilmeye bağlıdır.

Annelerin çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurmak için, mutlaka çocukların duygularına ayna tutmalıdır. Meraklarını gidermeli, öğüt vermeli, sorularını yanıtlamalı ve duygularına beklediği duygularla karşılık vermelidir.

Çocuklarınızın duygularını anlayıp, ona bunları sözlü olarak yansıtabilmeniz son derece önemlidir. Çocuklarınıza ise, kendini anlayıp anlatabilmelerine olanak sağlamalısınız.

Sagliksiteniz.Com

Annenin çocukla iletişimi nasıl olmalıdır?
7 Kasım 2014 - 15:14:18 Yorum Yok 0 okunma 0 beğeni
Etiketler: anne çocuğu ile nasıl iletişim kurmalıdır, anne ile çocuğun iletişimi, anne ve çocuk iletişimi nasıl olmalıdır, çocuk ve anne arasındaki iletişim
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder