4 Ağustos 2015 Salı

Arpacık hastalığının tedavisi

Mikrobik bir rahatsızlık olana arpacık organlarımız arasında en narin olan gözü kendine mesken tutmasına rağmen rağmen göz sağlığı açısından ciddi bir risk teşkil etmemekte, üstelik bir süre sonra kendiliğinden geçen…

Mikrobik bir rahatsızlık olana arpacık organlarımız arasında en narin olan gözü kendine mesken tutmasına rağmen rağmen göz sağlığı açısından ciddi bir risk teşkil etmemekte, üstelik bir süre sonra kendiliğinden geçen geçici dönem rahatsızlığı olarak görülmektedir. Ancak gözünde arpacık çıkan öğrenciler için bu rahatsızlık ciddiye alınmalıdır, çünkü öğrencilerin gözleri ders çalışmaktan diğer insanlara göre daha fazla yorulduğu ve yeterli dinlenme gösteremediği için görme duyusunu etkileyebilir. Öğrenci olsanız da olmasanız da estetik açıdan da kötü bir görünüm yaratan arpacık hastalığının tedavisi için mutlaka bir göz doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.

Arpacık nasıl geçer?

Göz sağlığının şakaya gelmeyeceğinin her zaman bilincinde olmanızı ve gözünüzde husule gelen bir takım sorunların göz sağlığı açısından bir tehdit oluşturmasa bile, siz sanki oluşturacakmış gibi düşünüp bir an evvel bu sorundan kurtulmanın yolunu arayın. Çünkü vücuttaki başka sorunlar bu ciddi olmayan problemleri kötü etkileyebilir. Arpacık tedavisi modern tıbbın ve alternatif tıbbın yöntemlerinden yararlanabilirsiniz.

Kirpiklerin uç kısmında husule gelen iltihaplı keseciklere denilen arpacık tedavisi için antibiyotik ilaçlar kullanılabilir. Ancak kullanacağınız antibiyotik ilaç mutlaka göz doktoru tarafından reçete edilmiş olmalıdır. Doktorun sizi görmesi, sorununuzun ciddiyetine göre antibiyotik ilaç reçete edilmelidir. Sarımsak dişinin ucunu biraz keserek arpacık üstüne birkaç dakika uygulamakta arpacığın doğal tedavi yöntemleri arasındadır. Ayrıca sıcak su kompresi de uygulanabilir.

Sagliksiteniz.Com

Arpacık hastalığının tedavisi
15 Ağustos 2013 - 12:30:41 Yorum Yok 158 okunma 0 beğeni
Etiketler: arpacık hastalığı nasıl geçer, arpacık hastalığı nasıl tedavi edilir, arpacık nasıl geçer, arpacık nasıl tedavi edilir, Arpacık tedavisi, arpacık tedavisi için
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder