4 Ağustos 2015 Salı

Göz kaymasının nedenleri

Sağlıklı gözlere sahip olan bireylerin her iki gözü de aynı anda aynı objeyi görme yeteneğine sahip olduklarından mütevellit, gözler birbirleriyle paralele olarak hareket ederler, ancak göz kayması söz konusu olduğu…

Sağlıklı gözlere sahip olan bireylerin her iki gözü de aynı anda aynı objeyi görme yeteneğine sahip olduklarından mütevellit, gözler birbirleriyle paralele olarak hareket ederler, ancak göz kayması söz konusu olduğu zaman doğal olarak bu dengede bozukluk meydana gelir. Göz kayması durumunda gözlerin her ikisi aynı objeye odaklanamaz, birisi odaklanırken bir diğeri başka tarafa doğru bakmaktadır. Bu durum tek gözde meydana gelebileceği gibi, iki gözde de ortaya çıkabilir.

Göz kayması neden olur?

Gözlerde kayma sebepleri

Gözlerde kayma olmasının nedenlerinin başında genetik bozukluklar gelmektedir. Genellikle pek çok çocuk gözde kayma sorunu ile doğar ve doğuştan husule gelen bu durum çocuk 2-3 yaşına bastığı zaman aileler tarafından fark edilir. Doğuştan gözde kayma olmasının nedenleri ise, gebelik döneminde kullanılmış uygunsuz ilaçlar, erken doğum, gebelikte röntgene maruz kalma gibi faktörlerdir. Çocukların beyin felci ve yüksek ateşten dolayı havale geçirmesi de gözde kayma nedenleri arasında gösterilen diğer faktörlerdir.

Yetişkinlerde sonradan göz kayması olmasının nedenleri arasında ise beyin hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, travma, guatr, göz çevresinde tümör varlığı ve damar tıkanıklığıdır. Doğuştan ya da sonradan husule gelen göz kaymasının nedenleri muhakkak araştırılmalıdır. Çünkü bu sorunun ortaya çıkmasında ciddi sağlık problemlerinin etkisi olduğunu sizlerde okudunuz. Göz kayması eğer erken dönemlerde fark edilirse tedavi daha kısa sürede ve başarılı bir şekilde yapılır.

Sagliksiteniz.Com

Göz kaymasının nedenleri
9 Ağustos 2013 - 15:30:44 Yorum Yok 214 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder