21 Ağustos 2015 Cuma

Ayak çatlaklarına ne yapılmalı?

Kış aylarında soğuk hava ayak derinizi çatlaklara yol açtıysa ayak çatlaklarına bakım, ayak çatlağına çözüm ve ayak çatlaklarına ne iyi gelir saglikstiteniz.com ’da gereken bilgilere ulaşacaksınız. Soğuk ve kuru hava derimizin…

Kış aylarında soğuk hava ayak derinizi çatlaklara yol açtıysa ayak çatlaklarına bakım, ayak çatlağına çözüm ve ayak çatlaklarına ne iyi gelir saglikstiteniz.com ’da gereken bilgilere ulaşacaksınız.

Soğuk ve kuru hava derimizin deforme olmasına ve bilhassa da çatlamasına yol açıyor ve bu durum hem canımızı yakıyor hem de estetik bozukluk yaratıyor. Ayak çatlaklarına bitkisel tedavi yöntemleri arayanlar için, denenmiş ve faydası görülmüş ayak çatlaklarına bakım kürlerini sizlerle paylaştık.

Ayak çatlakları için kremleri kendi evinizde kolayca ve sağlıklı şekilde hazırlayarak uygulamaya başlayabilirsiniz. Eğer ayak çatlakları için yeterli bir bakım uygularsanız, ayak çatlaklarını kısa sürede geçecek, ayaklarınız yumuşacık ve bakımlı bir görünüm kazanacaktır.

Ayak çatlağına ne iyi gelir diye merak edenler için, hem hızlı hem de etkili çözüm yollarını aşağıda paylaştık. Krem ve diğer bitkisel/doğal yöntemler sayesinde ayak çatlağından eser kalmayacak. Yapımı kısa süren ve aynı zamanda etkisini de çabuk gösteren ayak çatlak krem tariflerine birlikte göz atalım.

Malzemeler

8 adet çilek
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
3 tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı ve uygulanışı
Çilekleri bir kase içine alarak ezin. İçine zeytinyağı, badem yağı ve deniz tuzunu ilave ederek karıştırın. Karışımdan alarak ayakları ovup masaj yapın. 10 dakika sonra ılık su yardımıyla durulayın. Ayakların yumuşamasını sağlayan bu karışımı haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı okaliptüs yağı

Hazırlanışı ve uygulanışı
Toz şekeri bir miktar su ile karıştırdıktan sonra topuklarınızı ovarak masaj yapın. Ardından okaliptüs yağını parmak uçlarınıza alarak tüm ayağa topuklarda dahil olmak üzere masaj yaparak sürün ve çorap giyin sonra 3 saat bekletin. Süre dolduktan sonra ayaklarınızı ılık su ile durulayın. Ayak çatlaklarını tedavi edici etkisi olan okaliptüslü karşımı haftada 1 uygulamayı ihmal etmeyin.

Malzemeler

Yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı alovera yağı
2 çorba kaşığı vazelin

Hazırlanışı ve uygulanışı
Vazelini benmari yöntemiyle erittikten sonra diğer bütün malzemeleri içine ilave ederek karıştırın. Uyumadan önce topuklarda dahil olmak üzere ayaklarınıza sürüp çorap giyerek sabaha kadar bekletin ve ertesi gün yıkayıp durulayın. Haftada 1 uygulayacağınız doğal çözümle ayak çatlaklarından kurtulabilirsiniz.

Sagliksiteniz.Com

Ayak çatlaklarına ne yapılmalı?
14 Kasım 2014 - 17:00:48 Yorum Yok 9 okunma 0 beğeni
Etiketler: ayak çatlağına çözüm, ayak çatlağına krem tarifi, ayak çatlaklarına bakım, ayak çatlaklarına ne iyi gelir, ayak çatlaklarının tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder