21 Ağustos 2015 Cuma

Egzaması olanlar ne yememeli?

Vücutta kaşıntı, kızarıklık, iltihaplanma gibi şikayetlere yol açan egzama hastaları ne yememeli, egzaması olanların yememesi gerekenler ve egzama için ne yememeli sagliksiteniz.com ’da sizler için açıkladık. Egzama hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri…

Vücutta kaşıntı, kızarıklık, iltihaplanma gibi şikayetlere yol açan egzama hastaları ne yememeli, egzaması olanların yememesi gerekenler ve egzama için ne yememeli sagliksiteniz.com ’da sizler için açıkladık.

Egzama hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri vücut kaşıntılarının azalmasına ve içtikleri ilaçların etkili olmasına olanak sağlar. Egzamalı hastaların uzak durması gereken yiyecekler eğer uzmanların tavsiyelerine rağmen tüketilmeye devam edilirse, egzama vücudun mütenevvi bölgelerine yayılmaya ve çok daha ciddi şikayetlerin husule gelmesine sebep olur. Peki, egzamalı hastaların yememesi gereken yiyecekler nelerdir?

Vücutta yangıyı teşvik edici, egzamayı kötüleştirici araşidonik asit denilen maddeyi bünyesinde barındıran hayvansal gıdalardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine olanak sağlayacak sebzeler ve meyveler bol miktarda tüketilmelidir.

Portakal, limon, mandalina ve greyfurt gibi narenciyelerden, domatesten ve sarımsaktan mutlaka uzak durulmalıdır. Egzamanın yol açtığı kaşıntının giderilmesi için kuru çekirdekli üzüm yenebilir. Salam, sosis, sucuk, hazır çorbalar, cipsler, krem peynirler ve süt tozu egzaması olan hastaların yememesi gereken gıdalar arasında.

Sagliksiteniz.Com

Egzaması olanlar ne yememeli?
11 Kasım 2014 - 10:22:37 1 Yorum 2.259 okunma 2 beğeni
Etiketler: egzama, egzama beslenme önerileri, egzama hastaları ne yememeli, egzama için ne yememeli, egzaması olanların yememesi gerekenler
Yorum yaz Yararlı buldum2

0 yorum:

Yorum Gönder