Hayat boyu yediğimiz yiyeceklerden birçoğu yaşlılığımız için ilaç olabilir. Genç yaşlarda tüketilen bazı besinler, vitaminler ve yiyeceklerin yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Sagliksiteniz.com olarak sizlere yaşlanmayı geciktiren besinleri…
Hayat boyu yediğimiz yiyeceklerden birçoğu yaşlılığımız için ilaç olabilir. Genç yaşlarda tüketilen bazı besinler, vitaminler ve yiyeceklerin yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Sagliksiteniz.com olarak sizlere yaşlanmayı geciktiren besinleri bir araya getirdik.
Sağlıklı bir vücuda sahip olduğu sürece kimse erkenden yaşlanmak istemez.Ancak katkılı besinler, içeriğiniz bilmeden tükettiğimiz gıdalar, şekerli ve işlem görmüş tatlar, düzensiz beslenme bunların hepsi erken yaşlanma için birer etken. Yediğimize, içtiğimize ne kadar özen gösterirsek, hayatta bize aynı özen ile cevap verir. Sakın unutmayın!
Aslında topraklarımızda yetişen öyle güzel besin kaynakları var ki , yaşlanma karşıtı formüller , kremler , ilaçlara meydan bile bırakmıyor. Aşağıda sıraladığımız besinleri düzenli olarak tüketmeye başladığınızda değişimi sizde farkedeceksiniz.
Avokado
Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanısıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.
Ceviz
Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.
Brokoli yapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi boyutta düşürdüğünü kanıtlamıştır. Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.
Yabanmersini
Yabanmersini C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.
Tarçın
Tarçın hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.
Bitter Çikolata
Siyah çikolatada bulunan kakao, kırmızı şarapta bulunan antioksidan içeriğin neredeyse iki katına sahiptir. Yeşil çaya nazaran ise bu rakam üç katına yakındır. Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.
BarbunyaProtein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.
Kırmızı Lahana
Kırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.
Narİçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.
Sarımsak
1994 yılında Danimarka ’da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıktı. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.
Sagliksiteniz.Com
Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler
0 yorum:
Yorum Gönder