21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerde gıda alerjisi nasıl anlaşılır?

Ciddi bir sorun olan bebeklerde görülen besin alerjisi belirtileri, çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır ve besin alerjisinin belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com ’dan öğrenin! Besin alerjisi yetişkinler için ciddi bir sorundur, lakin bebeklerde…

Ciddi bir sorun olan bebeklerde görülen besin alerjisi belirtileri, çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır ve besin alerjisinin belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com ’dan öğrenin!

Besin alerjisi yetişkinler için ciddi bir sorundur, lakin bebeklerde bu sorun çok daha ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Pek çok kişide hiçbir problem yaratmayan bazı gıdaların aşırı tepki göstermesi haline besin alerjisi denilmektedir. Ekseri gıda alerjisi 3 yaşına kadar olan çocuklarda kendini gösterir. Peki, çocuklarda ve bebeklerde besin alerjisi belirtileri nelerdir, gıda alerjisi nasıl anlaşılır?

Besin alerjisi olan çocukların ilk olarak ayaklarında ve yanaklarda pütür pütür döküntü, cilt kuruluğu gibi şikayetler husule gelir. Çocuklarda görülen gıda alerjisinin en sık rastlanan nedeni ise inek sütüdür. İnek sütünü yumurta takip eder. Buğday unu, fındık, fıstık ve balık/deniz ürünleri de çocuklara gıda alerjisine yol açar.

Besin alerjisinde görülen bir diğer belirtiler ise şöyledir:

Ciltte kabarıklık
Kaşıntılı döküntü
Sulanma
Fışkırır tarzda kusmalar
İshal

Bu belirtilere ciltte ürtiker, şişme ve bunu takiben tansiyon düşmesi, nefes darlığı ve kalp durması gibi belirtilerin ortaya çıkışı da söz konusudur. Çok dikkatli olunması ve derhal acil müdahale edilmesi gerekir.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde gıda alerjisi nasıl anlaşılır?
20 Kasım 2014 - 14:00:55 Yorum Yok 18 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde görülen besin alerjisi belirtileri, besin alerjisinin belirtileri nelerdir, çocuklarda alerji, çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder