21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerde kistik fibrozis belirtileri

Bebeklerde kistik fibrozis hastalığının belirtileri, yeni doğan kistik fibrozis belirtileri ve kistik fibrozis hastalığı nedir ailevi geçiş gösteren bu hastalığın bebeklerde nasıl belirti gösterdiğini öğrenmek için sagliksiteniz.com ekibi sizler için…

Bebeklerde kistik fibrozis hastalığının belirtileri, yeni doğan kistik fibrozis belirtileri ve kistik fibrozis hastalığı nedir ailevi geçiş gösteren bu hastalığın bebeklerde nasıl belirti gösterdiğini öğrenmek için sagliksiteniz.com ekibi sizler için bu soruların yanıtlarına yer verdi.

Genetik geçiş gösteren kistik fibrozis hastalığı yeni doğan bebeklerin sağlığını ciddi anlamda etkileyen sorunların başında gelmektedir. Doğum sonrası birçok organın fonksiyonunu etkileyen kistik fibrozis hastalığı bir takım belirtiler göstererek yaşattığı şikayetler ile kendini belli etmektedir. Yeni doğan bebeklerde kistik fibrozis belirtileri nelerdir?

kistik fibrozis hastalığında etkilenen organların ekseri dış salgı bezlerinin bulunduğu organlardır ve bu bezler ince ve akışkan salgıya sahiptir. Ancak kistik fibrozis söz konusu olduğu zaman hem akışkanlık hem kıvam hem de saflığı yok olmakta ve bu sebeple şikayetler kendini göstermektedir. Balgam çıkartmak zorlaştığı için akciğerlerde küçük hava yolları tıkanır ve akciğer hastalıkları husule gelir. Hırıltı, zatürre ve bronşit gibi akciğerlerin kötü etkilenmesinden dolayı meydana gelen hastalıklar gün yüzüne çıkar.

Salgıların gerektiği gibi salınmaması, kanallarda tıkanıklık olması bu salgıların bağırsaklara akmasını da engellediği için sindirimde de sorunlar yaşanır. Bebeklerde kistik fibrozis hastalığı nedeniyle kötü görünüşlü, kötü kokulu, bol miktarda kaka dikkat çeker. Karında şişkinlik, gaz gibi belirtilerde bulunur. Tüm bunların yanı sıra bebeklerde kistik fibrozis belirtileri arasında büyümede gerilik ve kilo alamama, bebekleri öpütüğümüz zaman ağzımıza tuz tadı gelmesi de yer alır.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde kistik fibrozis belirtileri
9 Eylül 2014 - 16:30:55 Yorum Yok 50 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde kistik fibrozis hastalığının belirtileri, Kistik fibrozis, kistik fibrozis belirtileri, kistik fibrozis hastalığı, kistik fibrozis hastalığı nedir, yeni doğan kistik fibrozis belirtileri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder