21 Ağustos 2015 Cuma

El ayak ağız sendromu belirtileri

El ayak ve ağız sendromu nedir, el ayak ağız hastalığı belirtileri ve el ayak ve ağız sendromunun belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com adresimizde çocuklarda daha sık görülen bu sorunun şikayetlerine değindik. Virüslerin…

El ayak ve ağız sendromu nedir, el ayak ağız hastalığı belirtileri ve el ayak ve ağız sendromunun belirtileri nelerdir sagliksiteniz.com adresimizde çocuklarda daha sık görülen bu sorunun şikayetlerine değindik.

Virüslerin sebep olduğu el ayak ve ağız sendromu nadiren yetişkinleri genellikle de çocukları etkileyen bir hastalıktır ve çeşitli belirtileri bulunmaktadır. El ayak ve ağız hastalığı belirtileri kendini göstermeye başladığı zaman hemen hastalık tedavi altına alınmalıdır. Çünkü nadiren de el ayak ve ağız sendromu beyin iltihaplanmasına neden olabilir.

El ayak ve ağız sendromu belirtileri virüsün kuluçka döneminden sonra ortaya çıkmaya başlar. Kuluçka süresi ise 3-6 gündür. İştah kaybı, boğaz ağrısı, hafif ateşlenme, halsizlik gibi sorunlar el ayak ağız sendromunun belirtileri arasındadır. Bunların yanı sıra en bariz belirtiler ise el ayak ve ağız içinde küçük içi su dolu kabarcıklar meydana gelmesidir.

Dil, diş eti ve yanak içinde ağrılı, kaşıntılı yaralar oluşur. Genellikle yara ateşlenme sonrası meydana gelir. Avuç içinde, ayak tabanında ve kalça da isilik şeklinde yaralar oluşur. Bazen de kol, bacak ve yüz kısmında bu şikayetlere rastlanır. Boğazda şişkinlik ve yutkunma zorluğu da el ayak ağız sendromu belirtisidir.

Sagliksiteniz.Com

El ayak ağız sendromu belirtileri
8 Eylül 2014 - 22:15:48 Yorum Yok 39 okunma 0 beğeni
Etiketler: ağız sendromunun belirtileri nelerdir, el ayak ağız hastalığı belirtileri ve el ayak, el ayak ağız sendromu, el ayak ağız sendromu hastalığı, el ayak ve ağız sendromu nedir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder