21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerde pamukçuk nasıl tedavi edilir?

Annelerin canını sıkan bebeklerde görülen pamukçuğun tedavisi, bebeklerde pamukçuk nasıl geçer ve pamukçuk tedavisinde ne kullanılır sagliksiteniz.com ’da açıkladık. Ekseri yenidoğan bebeklerde görülen pamukçuk, tıp dalındaki adıyla “candia albicans”beslenme yetersizliğinden husule…

Annelerin canını sıkan bebeklerde görülen pamukçuğun tedavisi, bebeklerde pamukçuk nasıl geçer ve pamukçuk tedavisinde ne kullanılır sagliksiteniz.com ’da açıkladık.

Ekseri yenidoğan bebeklerde görülen pamukçuk, tıp dalındaki adıyla “candia albicans”beslenme yetersizliğinden husule gelen, bebeklerin ağız içinde, dilinde ve damakta görülen beyaz renkli lezyonlardır. Yeni doğum yapmış annelerin bebeklerinin ağzına gördükleri pamukçuk sorunu canlarını sıkar ve nasıl tedavi edileceğini, pamukçuğun geçmesi için ne yapmaları gerektiğini merak ederler.

Yaşları 1 yaşına kadar olan bebeklerde sıklıkla rastlanan pamukçuk sorunda aşırı ağlama, beslenme güçsüzlüğü, ateşlenme ve huzursuzluk gibi belirtiler kendini göstermektedir. Pamukçuk hastalığına yakalanan bebeklerin poposunda pişik olma ihtimali de çok yüksektir. Bu gibi durumlarda anneler de meme ucunda sürekli yanma ve ağrı hissederler.

Yenidoğan bebeklerde görülen pamukçuk tedavisinde sorunu yok edecek uzman doktor tarafından önerilmiş ilaçlar kullanılır. Annenin meme ucunda oluşan mantarların bebeğe geçmesini engellemek için de meme ucuna yönelik ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. Bazı anneler bebeklerinin ağzına karbonat sürer ya da lezyonları kazır. Bu yöntemlere kesinlikle uygulanmamalıdır. sadece bebeğini doktora götürün ve doktorun önerdiği ilaçları kullanın.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde pamukçuk nasıl tedavi edilir?
27 Ekim 2014 - 12:00:40 Yorum Yok 19 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde görülen pamukçuğun tedavisi, bebeklerde pamukçuk nasıl geçer, pamukçuk tedavisi, pamukçuk tedavisinde ne kullanılır
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder