17 Ağustos 2015 Pazartesi

Bebeklerde terleme nedenleri

Terleme büyük küçük hepimizin yaşadığı vücudun normal durumlarından bir tanesi olurken, terlemenin şiddetinin artması ve yalnızca yaz aylarında değilde kış aylarında da husule gelmesi anormal bir durum kabul edilmektedir. Böyle…

Terleme büyük küçük hepimizin yaşadığı vücudun normal durumlarından bir tanesi olurken, terlemenin şiddetinin artması ve yalnızca yaz aylarında değilde kış aylarında da husule gelmesi anormal bir durum kabul edilmektedir. Böyle bir durumda olan hastaların terleme nedenleri araştırılmalı ve gereken tedavi seçenekleri derhal uygulanmalıdır. Terlemenin yetişkinlerdeki nedeni genellikle bir hastalık ya da aşırı kilo olmaktadır, peki bebeklerde terleme nedenleri nelerdir?

Bebeklerde terleme neden olur?

Aşırı terleme sorunu ekseri 10 yaşları geçtikten sonra ortaya çıkan bir hastalık durumudur. Ergenlik döneminde aşırı terlemeden kaynaklı olarak ellerde, ayaklarda ve avuç içlerinde semptomlar görülür. Bebeklerde aşırı terleme nedenleri ise bir takım hastalıklardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Hiperhidrozis olarak da tanımlanan aşırı terleme en çok bebeklerde gelişen şeker hastalığına bağlı olmaktadır.

Çocuklara diyabet hastalığı aşırı terleme şikayetine yol açar. Aşırı sıvı tüketimi, sık idrar çıkma ve kilo verme gibi belirtilerde aşırı terlemeye eşlik ediyorsa çocuğunuz şeker hastalığı ile karşı karşıya demektir.

Bebeklerde terleme sebepleri arasında kalp rahatsızlıklarında yer alır. Kalp hastalıklarının da bir belirtisi olan terlemenin yanı sıra sık sık öksürme, kilo almada güçlük çekme, beslenirken yorulma da varsa mutlaka çocuğunuzu bir hekime götürün. Tiroid büyümesi de bebeklerde terleme nedenleridir.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde terleme nedenleri
4 Ağustos 2013 - 08:00:14 Yorum Yok 269 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder