4 Ağustos 2015 Salı

Boğmaca hastalığının belirtileri

Boğmaca belirtileri boğmacanın belirtileri boğmaca hastalığı belirtileri boğmacanın belirtisi nelerdir boğmaca hastalığında görülen belirtiler sagliksiteniz.com sayfamızda sizlerle paylaşıldı. Bordetella pertussis isimli bakterinin yol açtığı hastalık olan boğmaca, akciğerlerin bakteriyel enfeksiyonu…

Boğmaca belirtileri boğmacanın belirtileri boğmaca hastalığı belirtileri boğmacanın belirtisi nelerdir boğmaca hastalığında görülen belirtiler sagliksiteniz.com sayfamızda sizlerle paylaşıldı.

Bordetella pertussis isimli bakterinin yol açtığı hastalık olan boğmaca, akciğerlerin bakteriyel enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Kimi zaman ateşli kimi zamanda ateşsiz öksürük ile kendini belli eden boğmacanın daha pek çok belirtileri bulunmaktadır.

Boğmacanın belirtileri arasında yer alan ateşli veya ateşsiz öksürük belirtileri bulunan boğmaca boğaz ağrısına, kuru öksürüğe, göz yaşına, yorgunluğa, iştahsızlığa ve kusmaya da neden olmaktadır. Boğmacanın bu belirtilerinin yanı sıra hapşırık, gece öksürükleri, burun kanamaları ve ishalde yer almaktadır.

Boğmacanın bu tür belirtilerini yaşayan çocuklarınızı derhal doktora götürün ve gereken boğmaca tedavisine başlayın. Aksi durumda boğmaca ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir ve hatta ölüme bile yol açabilir.

Sagliksiteniz.Com

Boğmaca hastalığının belirtileri
17 Temmuz 2014 - 22:00:20 Yorum Yok 8 okunma 0 beğeni
Etiketler: boğmaca belirtileri, boğmaca hastalığı belirtileri, boğmaca hastalığında görülen belirtileri, boğmacanın belirtileri, boğmacanın belirtisi nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder