21 Ağustos 2015 Cuma

Cilt için faydalı vitaminler

Birçoğumuzun önemsediği bir husus olan güzellik ve cilt bakımında cilt için faydalı vitaminler nelerdir, cilde yararlı vitaminler ve cilt güzelliği için vitaminler siz değerli ziyaretçilerimiz için sagliksiteniz.com ’da paylaşıldı. Cilt için…

Birçoğumuzun önemsediği bir husus olan güzellik ve cilt bakımında cilt için faydalı vitaminler nelerdir, cilde yararlı vitaminler ve cilt güzelliği için vitaminler siz değerli ziyaretçilerimiz için sagliksiteniz.com ’da paylaşıldı.

Cilt için yararlı vitaminleri düzenli bir şekilde tükettiğiniz ve vücudunuzu bu vitaminlerden yoksun bırakmadığınız zaman hem cildiniz güzelleşecek hem de birçok sağlık sorununa karşı da önlem almış olacaksınız. Cilt dokusunun korunmasına yardımcı olan ve cilt dokusunun tamirinde etkisi bulunan cilde faydalı vitaminler başında A vitamini gelmektedir. Kırışıklıkları azaltan, yaşlanmayı geciktiren, cilde esneklik kazandıran A vitamini cilde yararlı bir vitamindir.

A vitamini yanı sıra E vitamini de cilde yararlı olan vitamin gruplarındandır. Cilt üzerinde güneşin bıraktığı hasarları onarmada etkili olan E vitamini, A vitamini ile birlikte alınmalıdır. Bu sayede cilt kanseri riski düşecektir. E vitamini ile C vitamini birlikte alındığında ise , güneş hasarlarına karşı daha çabuk etki gösterir. Vitamin B7 ya da diğer bir deyişle biotin de cilde yararlı vitaminler listesindedir. Cildin daha dolgun ve daha genç görünmesini sağlayan vitamin B7, kuru ve tahriş olmuş ciltleri de tedavi eder.

Tüm bu vitaminlerin yanı sıra cilde iyi gelen bir diğer vitaminde K vitamini ’dir. Cilt üzerinde husule gelen lekelerin tedavisinde K vitamini çok etkilidir. Gözaltı şişkinliklerinin de giderilmesinde etkili olan bu vitamin kimilerin A vitamini ile birlikte kullanıldığında çok faydalı oluyor, kimilerinde ise tek başına kullanıldığında.

Sagliksiteniz.Com

Cilt için faydalı vitaminler
6 Ekim 2014 - 14:21:18 Yorum Yok 11 okunma 0 beğeni
Etiketler: cilde dost vitaminler, cilde yararlı vitaminler, cilde yararlı vitaminler hangileridir, cilt güzelliği için vitaminler, cilt için faydalı vitaminler nelerdir, hangi vitaminler cilde faydalı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder