21 Ağustos 2015 Cuma

Okulda hastalıklardan korunma yolları

Okula giden küçük çocuklarınızın hastalanmasını önlemek için okullarda hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir, okula giden çocukların hasta olmaması için ne yapmalı ve okullarda çocukları hastalıklardan koruma yolları hakkında aileleri sagliksiteniz.com ’da bilgilendirdik….

Okula giden küçük çocuklarınızın hastalanmasını önlemek için okullarda hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir, okula giden çocukların hasta olmaması için ne yapmalı ve okullarda çocukları hastalıklardan koruma yolları hakkında aileleri sagliksiteniz.com ’da bilgilendirdik.

Okul çağındaki çocukların bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları hakkında uzmanların yaptıkları açıklamalara sayfamızda yer verdik. Kış aylarının da gelmesiyle birlikte çocukların bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlamak siz ailelerin elinde. Özellikle de okullarda görülen hastalıklar bulaşıcı olabiliyor ve ciddi hastalıklar erken yaşlarda çocukların yakısına yapışıyor. Çocukları okullardan bulaşıcı hastalıklardan korumak için dikkat edilmesi gerekenler bakın neler.

El yıkama: Mutlaka okula giden her çocuğun düzenli olarak ellerini yıkama alışkanlığı kazanması gerekir. Hem ders çıkışı sonrası hem de ders girişi öncesi çocuklar ellerini sabunla iyice yıkamalıdır. Çocuklarınızın çantasına sadece kendi kullanması için sıvı yada katı sabunlar koyun.

Çocukları okul çağında sıkça görülen hastalıklara karşı aşılamakta önemlidir. Özellikle de kış aylarında sıkça rastlanan grip hastalığına karşı mutlaka aşı yaptırılmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise ev temizliğidir. El ile temas edilen bölgelerin (kapı kolları, masa üstleri, bilgisayar klavyeleri, telefon, elektrik düğmeleri vs.) dezenfekte edilmesi gerekir.

Öksüren, hapşıran hasta olan herkesten çocuklar uzak tutulmalıdır. Evde sigara içen ebeveynler mutlaka sigara dumanından çocuklarının etkilenmemesi için, dışarıda sigara içmelidir. Mümkünse sigara bırakılmalıdır. Çocukların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için beslenmeleri de son derece önemlidir. Okula giden her çocuk sabah kahvaltısı yapmalı ve kahvaltıda bir bardak süt içmelidir. Çocuğun uyku süresine de dikkat etmekte fayda var.

Sagliksiteniz.Com

Okulda hastalıklardan korunma yolları
30 Eylül 2014 - 17:30:10 Yorum Yok 6 okunma 0 beğeni
Etiketler: bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları, çocuk hastalıkları, okul dönemi hastalıkları, okula giden çocukların hasta olmaması için ne yapmalı, okullarda çocukları hastalıklardan koruma yolları, okullarda hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder