21 Ağustos 2015 Cuma

Cilt lekelerine karşı en basit çözüm

Basit ve kolay ama aynı zamanda da etkili cilt lekelerine maske tarifleri, cilt lekelerine karşı evde maske ve leke giderici doğal maske tarifleri arıyorsanız, sagliksiteniz.com ’da cilt tipinize uygun maske tarifleri…

Basit ve kolay ama aynı zamanda da etkili cilt lekelerine maske tarifleri, cilt lekelerine karşı evde maske ve leke giderici doğal maske tarifleri arıyorsanız, sagliksiteniz.com ’da cilt tipinize uygun maske tarifleri bulabilirsiniz.

Yaz mevsimini geride bıraktığımız ve sonbahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde birçoğumuzun güneşten dolayı yaz aylarından kalma cilt lekeleri bulunmaktadır. Can sıkan ve güzelliğe gölge düşüren cilt lekelerine karşı en basit çözümler nelerdir, uzmanlarımız sizler için açıkladı. Cilt lekelerine kesin ve basit çözüm olacak önerilere göz atmaya ne dersiniz.

Cilt lekelerinden kurtulmanın kolay yolları başında maske uygulaması geliyor. Derideki her çeşit lekenin giderilmesini sağlayan maske tariflerini düzenli olarak uygulamaya gayret etmeniz gerektiği gibi, aynı zamanda cilt tipinize uygun olan cilt lekelerini gideren maskeler seçmelisiniz. Aksi durumda cilt lekelerinden kurtulmaya çalışırken, daha ciddi cilt sorunları ile de karşılaşabilirsiniz.

Güneş ışığının yakıcı ve leke oluşturucu ışınlarına karşı en ideal maskeleri seçmenin yanı sıra, sonbahar aylarında da mutlaka dışarıya çıkmadan evvel güneş koruyucu kremler kullanmalısınız. Genelde pek çoğumuz yaz aylarında güneş koruyucu kremleri kullanır ve yaz bitince de kullanmayı bırakırız. Ancak uzmanlar, yaz-kış demeden cildi hassas yapıda olanları her zaman güneş koruyucu krem kullanmalarını öneriyorlar.

İşte sizi cilt lekelerinden kurtaracak ev yapımı maske tarifleri

Yağlı ciltler için

Bir adet limonun kabuklarını rende yardımıyla ince ince rendeleyiniz. Sonrasında bu kabuklarını yumurta akı ile krem şekline gelene kadar iyice karıştırın. Oluşturmuş olduğunuz bu kremi ilgili bölgede 1 saat süre ile uygulayın. Sonrasında duş alabilirsiniz.

Kuru ciltler için

1–2 adet havucu rendeleyerek, suyunu çıkarın. Havucun suyuna, biraz kil ve zeytinyağı ilave ederek merhem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Karma ciltler için

Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayın. Buna kür halinde devam edin. Düzenli bir şekilde bu kürü yaptığınızda, yeni oluşmuş lekeler üzerindeki etkisinin inanılmaz olduğunu göreceksiniz.

Sagliksiteniz.Com

Cilt lekelerine karşı en basit çözüm
29 Eylül 2014 - 18:30:17 Yorum Yok 141 okunma 0 beğeni
Etiketler: cilt lekeleri için maskeler, cilt lekelerine karşı evde maske, cilt lekelerine maske tarifleri, leke giderici doğal maske tarifleri, maske tarifleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder