21 Ağustos 2015 Cuma

Çocuklarda antibiyotik yan etkileri nelerdir?

Bilinçsiz kullanılan birçok ilaçta olduğu gibi çocuklarda antibiyotik kullanımı yan etkileri, antibiyotiklerin çocuklara zararları nelerdir ve çocuklarda sık antibiyotik kullanımı nelere yol açar tüm ailelerin merak ettiği soruların yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da…

Bilinçsiz kullanılan birçok ilaçta olduğu gibi çocuklarda antibiyotik kullanımı yan etkileri, antibiyotiklerin çocuklara zararları nelerdir ve çocuklarda sık antibiyotik kullanımı nelere yol açar tüm ailelerin merak ettiği soruların yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Gerek görülmediği sürece antibiyotik kullanılmamasına dikkat çeken uzmanlar, özellikle de erken yaşlarda çocukların kullandığı antibiyotiklerin hem yan etkileri hem de bir takım zararları olduğunu açıkladılar. Erken yaşlarda, çocukluk döneminde kullanılan antibiyotikler mutlaka doktorların tavsiye ettiği dozda olmalı ve belirtilerin kullanım süresini aşmamalıdır. Aksi durumda çocuklarda antibiyotiklerin yan etkileri ve zararları kendini göstermeye başlayacaktır.

Ailelerin bilinçsiz bir şekilde çocuklarına antibiyotik ilaç vermeleri, bağışıklığı kötü etkiliyor. yüksek dozlarda çocukların kullandığı antibiyotikler bulantı, kusma, ishal, ciltte kızarık ve kaşıntılı allerjik döküntülere yol açabilir. Antibiyotik ilaçların yan etkileri yanı sıra bağırsak düğümlenmesi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkma riski de çok yüksek.

Çocuklarda uzun süreli antibiyotik kullanımı obeziteye de yol açmaktadır. Ayrıca amipli dizanteri, bakteriyel dizanteri, tifo, bağırsak düzensizliği, kabızlık ve ishal gibi sorunlarda çocukların kullandığı antibiyotik ilaçların zararları başında gelmektedir. Bilinçsiz kullanılan her antibiyotik sadece çocukların sağlığını da değil, yetişkinlerin de sağlığını ciddi oranda etkilemektedir.

Sagliksiteniz.Com

Çocuklarda antibiyotik yan etkileri nelerdir?
30 Eylül 2014 - 15:33:17 Yorum Yok 6 okunma 0 beğeni
Etiketler: antibiyotik kullanımı, antibiyotiklerin çocuklara zararları nelerdir, çocuklarda antibiyotik ilaçların yan etkileri, çocuklarda antibiyotik kullanımı yan etkileri, çocuklarda sık antibiyotik kullanımı nelere yol açar
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder