21 Ağustos 2015 Cuma

Çocuklarda uykusuzluğun nedenleri

Çocuklarda uykusuzluk sebepleri, çocuklarda uykusuzluğun nedeni nedir ve çocuklarda uyku sorunları sebepleri hakkında tüm anne ve babaların merak ettiklerine sagliksiteniz.com ’da yer verdik. Uykuya dalmada zorlanma, gece yarıları sık sık uyanma,…

Çocuklarda uykusuzluk sebepleri, çocuklarda uykusuzluğun nedeni nedir ve çocuklarda uyku sorunları sebepleri hakkında tüm anne ve babaların merak ettiklerine sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Uykuya dalmada zorlanma, gece yarıları sık sık uyanma, kabuslar görme ve uyurgezerlik sorunları yaşama genellikle yaşamımızın ilk yıllarında yani çocukluk dönemlerimizde de sık sık ortaya çıkabilen sorunların başında gelmektedir. Çocukluk döneminde ortaya çıkan uykusuzluk sorunlarının altında ciddi psikolojik problemler ya da uyumayı zorlaştıran bir takım hastalıklar yer alabilir. Çocuklarda uykusuzluk neden olur, uzmanlarımızın açıklamalarına hep birlikte bir göz atalım.

Anne ve babaların çocuklarının gece uyumamasından şikayet ederler ve onları uykuya dalmada zorlaştıran şeyler nelerdir merak ederler. Çocukların uykusuzluk sebepleri oldukça çeşitlidir. Birçok çocuk uyumamakta ısrarcıdır ve geceleri çocukları yatağına yatırmak işkenceye bile dönüşebilir. Özellikle de oyun ve okul öncesi çocuklarda bu sorun ile sık sık karşılaşılır.

Çocuklarda uykusuzluk nedenleri ortamın sessiz sakin ve olmamasından, yatağın rahat olmamasından, sevdiği oyuncağı yanına almasından, karanlıkta uyumaktan korkmasından gibi çeşitli nedenlerdir. Ayrıca çalışan anne ve babaların çocukları geceleri ailesi ile vakit geçirmek ister ve erkenden yatırıldığı zamanda uyumak istemez, uyuyamaz. Sıkıntılı ve gergin olan çocuklarda uykusuzluk sorunları görülür.

Sagliksiteniz.Com

Çocuklarda uykusuzluğun nedenleri
23 Eylül 2014 - 15:30:37 Yorum Yok 62 okunma 0 beğeni
Etiketler: çocuklarda uyku bozuklukları, çocuklarda uyku düzensizliği, çocuklarda uyku problemi, çocuklarda uykusuzluğun nedeni nedir, çocuklarda uykusuzluk sebepleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder