4 Ağustos 2015 Salı

Deride sıyrık tedavisi

Deride sıyrıkların tedavisi ciltte sıyrık tedavisi ciltte sıyrıklar nasıl tedavi edilir deride sıyrıklar nasıl geçer deride sıyrık yara tedavisi sagliksiteniz.com ’da sizler için açıklandı. Kesikler yada bir yere sürtünme sebebiyle sebebiyle…

Deride sıyrıkların tedavisi ciltte sıyrık tedavisi ciltte sıyrıklar nasıl tedavi edilir deride sıyrıklar nasıl geçer deride sıyrık yara tedavisi sagliksiteniz.com ’da sizler için açıklandı.

Kesikler yada bir yere sürtünme sebebiyle sebebiyle meydana gelen deri sıyrıklarının vücut içerisine hastalık yapıcı mikroorganizmalar girebilir ve enfeksiyona yol açabilir. Derinin kesik ve sürtünmeler sebebiyle yırtılması durumunda genellikle acı ve kan kaybı görülür ve bu tür sorunlar enfeksiyon riskini daha da arttırır. Nispeten ufak olan deri sıyrıklarını evde tedavi etmek çok kolaydır. Derin olan kesikler için ise tıbbi yardım alınmalı ve deriye dikiş atılmalıdır.

Kesik küçük ve derin değerse sabun ve su ile bölge yıkanmalı, deri üzerinde söz konusu kir, cam ya da kum gibi yabancı maddeler varsa iyice temizlenmelidir. Eğer yara ve kesik üzerindekileri yabancı maddeleri temizlemekte zorluk çekiyorsanız ispirtoda bekletilmiş bir cımbız kullanabilirsiniz. Kanama varsa durana kadar gazlı bez ile basınç uygulayın, daha sonra bir plaster ile sararak yarayı geçene kadar koruyun.

Antibiyotik ya da antiseptik merhemlerin de kullanılması yaranın enfeksiyon kapmasını önler. Ancak ispirto ve hidrojen peroksit yara tedavisinde kullanılmamalıdır, aksi durumda yara tahriş olabilir ve iyileşmesi güçleşebilir. Ağrıyı azaltmak içinde aspirin kullanın. Derin yaralarda tıbbi yardım alın.

Sagliksiteniz.Com

Deride sıyrık tedavisi
19 Temmuz 2014 - 23:30:08 Yorum Yok 677 okunma 1 beğeni
Etiketler: ciltte sıyrık tedavisi, ciltte sıyrıklar nasıl tedavi edilir, deride sıyrık yara tedavisi, deride sıyrıklar nasıl geçer, deride sıyrıkların tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum1

0 yorum:

Yorum Gönder