Bedeni güçlendiren, stresi yok etmeye yarayan, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltan, kramplara iyi gelen ve kasların güçlenmesini sağlayan elma sirkesinin önemli faydaları bulunur. Aynı zamanda hemoroide, kabızlığa, gaz şişkinliğine,…
Bedeni güçlendiren, stresi yok etmeye yarayan, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltan, kramplara iyi gelen ve kasların güçlenmesini sağlayan elma sirkesinin önemli faydaları bulunur. Aynı zamanda hemoroide, kabızlığa, gaz şişkinliğine, yaraların iyileşmesine, ergenlik sivilcelerine ve daha birçok soruna iyi gelmektedir.
Elma sirkesini şifa amaçlı kullanmak isteyenler için, elma sirkesinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Elma sirkesinin hiçbir yan etkisi bu zamana kadar görülmemiştir.
Elma sirkesi yapmak için şeker miktarı fazla olan elmaları tercih edin. Hem ekşi hem tatlı elma tercih ederek farklı bir tat katabilirsiniz. Hijyene çok önem vermelisiniz. Elma ve kullanacağınız malzemeleri iyice yıkamalısınız. Elmaları küçük parçalara bölün. Parçalarına ayırdığınız elmaları presleyin yada katı meyve sıkacağı ile suyunu çıkarın. Suyunu çıkardığınız meyvelerin şekeri fermantasyona uğrar. Önce alkole sonra da asetik bakterilerin sebep olduğu fermantasyon ile sirkeye döner. Isı ve oksijen bu durumda çok önemlidir. Kavanoz seçiminiz geniş ağızlı ve derin olmalıdır. Hava ile temasın iyi olması için bu tür kavanoz kullanılmalıdır.
Elma suyunu kavanoza doldurun ve kavanozun üstünde boşluk olmasına dikkat edin. Temiz bir tülbent ile kavanozun ağzını kapatın. Her gün günde bir kere karışımı karıştırın. Karıştırma işlemi havanın daha iyi içe nüfuz etmesini sağlayacaktır. Bu sayede sirkenin oluşumu daha da hızlanır. Kavanozun bulunduğu oda 25 dereceyi geçmemelidir. Kavanoz güneş ışığını görmemeli ve loş ışıkta olmalıdır.
Kavanozunuz cam veya ahşaptan olmalıdır. Sirkenin daha hızlı oluşumunu sağlamak için içine doğal elma sirkesi de koyabilirsiniz. 3 -6 hafta içinde sirkeniz hazır olacaktır. Sirkenin kokusunu duymaya başladığınızda her gün tadına bakın ve istenilen tada ulaştığı zaman sirkeniz hazır demektir.
Sirkenin fermentasyonuna engel olmak için iki kat tülbent kullanarak süzün. Meyve kalıntıları böylece tülbentte kalmış olacaktır. Sirkenin artık hava almaması ve güneş ışığından uzak durması gerekir. Evde yapılan sirkede fermatasyon durmak bilmez, sirkenizi kullanırken üstünde oluşan beyazlıkları atın.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Elma sirkesi nasıl yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder