28 Ağustos 2015 Cuma

Kekik suyu faydaları nelerdir?

Doğru ve bilinçli kullanıldıkları zaman bitkilerin bin bin türlü derde devası bulunmaktadır. Günümüzde bitkilerin şifasından faydalanan birçok kişi var. Bitkilerinde kullanım alanları da oldukça geniş. Sağlığımıza çok iyi gelen şifalı…

Doğru ve bilinçli kullanıldıkları zaman bitkilerin bin bin türlü derde devası bulunmaktadır. Günümüzde bitkilerin şifasından faydalanan birçok kişi var. Bitkilerinde kullanım alanları da oldukça geniş. Sağlığımıza çok iyi gelen şifalı bitkilerden biride kekik suyu.

Kekik suyu da diğer bitkiler gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kekik bitkisinin damıtma işlemi sırasında yağın altında biriken bu suya kekik suyu denir. Doğanın bir mucizesi olan kekik suyunun faydaları sizlerle.

Kekik suyu faydaları Kekik suyu spazm çözücüdür. Kekik suyunun içinde kanseri önleyen maddeler bulunur. Kekik suyu mikrop öldürücüdür. Kekik suyu ile gargara yapmanın ağız ve diş sağlığına faydaları bulunur. Keki suyu hazımsızlık sorununa iyi gelir. Kekik suyu aynı zamanda baş ağrılarına iyi gelir. Kan dolaşımını düzenler. Kekik suyu ile cildinize tonikte yapabilirsiniz. Kekik suyu bağırsaktaki parazitlerin düşmesini sağlar. Kekik suyu ile banyo yapmak eklem ağrılarına çok iyi gelir Kekik suyu ile Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına iyi gelir.

Not: Hamile bayanlar ve guatrı olanlara tavsiye edilmez.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kekik suyu faydaları nelerdir?
27 Ocak 2012 - 19:00:46 Yorum Yok 188 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder