21 Ağustos 2015 Cuma

Emziren annelerin dikkat etmesi gerekenler

Emziren anneler nelere dikkat etmeli, emziren annelerin yememesi gereken gıdalar ve emzirme döneminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir tüm yeni anneler için merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik. Doğum sonrası emzirme döneminde…

Emziren anneler nelere dikkat etmeli, emziren annelerin yememesi gereken gıdalar ve emzirme döneminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir tüm yeni anneler için merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Doğum sonrası emzirme döneminde tüm annelerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bebeklerin gelişimi ve sağlıklı büyümesi için emziren annelerin dikkat etmesi gerekenlere makalemizde yer verdik. Yeni anne olanların mutlaka bebeklerini 6 ay boyunca anne sütü ile beslemesi en önemli hususlardan biridir.

Doğum sonrası bebeklerin sağlıklı gelişim sağlaması için anne sütü ile beslenmeleri çok mühimdir. Emziren anneler anne sütünün kalitesi için beslenmelerine çok dikkat etmelidir. Sıvı oranı, enerji ve besin ögeleri emziren her anneyi alakadar eden bir durumdur. Doğumdan sonra ilk günlerde anne sütü sarı renktedir. Bu, normale oranla daha kıvamlı ancak yağ oranı düşük bir anne sütüdür. Bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar.

emziren anneler kesinlikle kilo kaygısı gütmemelidir. Bebeğin sağlıklı gelişmesi için anne her şeyden azar azar tüketmeli ancak bol miktarda su içmelidir. Alınan kilolar bebeğin katı gıda ile beslenmeye geçmesinden, anneyi emmeyi bıraktıktan sonra verilmeye çalışılmalıdır. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmek anne sütü ile mümkündür.

Sütün tadını değiştiren yiyecek ve içeceklerden özellikle de yağlı gıdalardan, gaz yapan içeceklerden, baharatlı ve acı beslenmekten bir süre uzak durulmalıdır. Kafeinli içeceklerden de uzak durulmalıdır. Tüm bunlar anne sütünün tadını değiştirir, besleyiciliğini düşürür.

Sagliksiteniz.Com

Emziren annelerin dikkat etmesi gerekenler
16 Eylül 2014 - 22:45:58 Yorum Yok 7 okunma 0 beğeni
Etiketler: emziren anneler nelere dikkat etmeli, emziren annelere ne yapmalı, emziren annelerin yememesi gereken gıdalar, emzirme döneminde dikkat edilmesi gerekenler, emzirme döneminde ne yemeli
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder