4 Ağustos 2015 Salı

Göz eti ameliyatı nasıl yapılır?

Gözün akından korneaya doğru et yürümesi olarak tanımlanan pterjiyum hastalığı yani halk dilindeki adıyla göz eti, ülkemizde içinde bulunmak üzere pek çok ülkede sıkça rastlanan göz sağlığı sorunlarından bir tanesi…

Gözün akından korneaya doğru et yürümesi olarak tanımlanan pterjiyum hastalığı yani halk dilindeki adıyla göz eti, ülkemizde içinde bulunmak üzere pek çok ülkede sıkça rastlanan göz sağlığı sorunlarından bir tanesi olmaktadır. Gözün yapısal özelliği, iklim koşulları ve ultraviyole ışınalrından kaynaklı olarak husule gelen göz etinin tedavisi için cerrahi operasyon gerek duyulur. Göz eti ameliyatı ile pterjiyum sorunu tedavi edilir ve cerrahi operasyon sonrası yaklaşık bir yıl kadar hastanın gözüne çok iyi bakması ile sorun tamamen ortadan kalmış olur. Peki, göz eti ameliyatı nasıl yapılıyor?

Göz eti ameliyatı nasıl olur?

Göz eti ameliyatı

Gözde batma, astigmat, kızarıklık, görme kabiliyetinin azalması gibi belirtilerle husule gelen göz etinin tedavisi için uygulanacak olan ameliyat yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürmektedir. Göz eti ameliyatı, göze uyuşturucu damla ve pterjiyum bölgesine uyuşturucu iğne vurulmasından sonra yapılmaya başlanır. Hasta göz eti ameliyatı esnasında ağrı ya da acı hissetmez. Göz eti ameliyatı korneanın üstündeki ptejiyum dokusu kazınarak gözün üst kısmında, göz akının üstündeki zardan bir parça çıkarılır ve bu parça pterjiyumun alındığı alana örtülüp, dikilerek ameliyat sonlandırılmış olur.

Gözde et olması ameliyatı sonrası göz bandajlanır, ertesi gün bandaj açılır ve hafif ağrı, batma, kızarma yakınmaları görülebilir. Göz eti cerrahi ameliyat sonrasında husule gelen tüm yakınmalar 3-5 gün içinde geçer, dikişler ise kendiliğinden düşer. Hastaya reçete edilen göz damlaları ve kortizon ilaçları düzenli kullanılmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Göz eti ameliyatı nasıl yapılır?
12 Kasım 2013 - 20:45:05 Yorum Yok 1.093 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder