4 Ağustos 2015 Salı

Göz kapağı düşüklüğü nedenleri

Göz kapağı düşüklüğü doğuştan husule gelebileceği gibi, sonradan da bir takım sebepler neticesinde husule gelebilen ve her halükarda kişiyi mutsuz eden, estetik görünümü ve gözlerin güzelliğini etkileyen sorunlardan bir tanesidir….

Göz kapağı düşüklüğü doğuştan husule gelebileceği gibi, sonradan da bir takım sebepler neticesinde husule gelebilen ve her halükarda kişiyi mutsuz eden, estetik görünümü ve gözlerin güzelliğini etkileyen sorunlardan bir tanesidir. Göz kapağının kırpma, kapama, göz yüzeyini ıslatma, gözü nemli tutma, mikropları gözden uzaklaştırma, göze yansıyan ışığı ayarlama, ani meydana gelen durumlar karşısında refleks olarak gözü kapatma gibi mütenevvi görevleri bulunmaktadır. Göz kapağının düşüklüğü ise tüm bu görevlerin aksamasına ve göz sağlığının bozulmasına sebebiyet verir. Peki göz kapağı düşüklüğünün sebepleri nelerdir, hangi faktörler göz kapağın düşüklüğüne yol açmaktadır, işte yanıtları.

Göz kapağı düşüklüğü neden olur?

Doğuştan ya da sonradan bazı hastalıklara bağlı olarak gelişen göz kapağı düşüklüğü görmeyi etkileyen bir sorun değildir, yalnızca yüzde şekil farklılığı yaratmaktadır. Bu durumda kişilerin sosyal ilişkilerini kötü etkiler ve özgüven eksikliğine sebep olur. Doğuştan göz kapağı düşüklüğü olan bir bebeğin büyümesiyle de bu sorun ne yazık ki düzelme göstermez. Göz kapağının düşüklüğünün nedeni her ne olursa olsun tedavisi cerrahi operasyondan geçer.

Sonradan husule gelen göz kapağı düşüklüğünün nedenleri için göz kapağının yaşlanması, yaralanmalar, bazı kas hastalıkları, sinir hastalıkları, enfeksiyonlar, tümörler, alerji, uzun süreli kontakt lens kullanımı veya protez kullanımını sayabiliriz. Yaşlanmaya bağlı olarak göz kapağı yer çekimine yenik düşer ve bu da göz kapağı düşüklüğü sebepleri arasındadır.

Sagliksiteniz.Com

Göz kapağı düşüklüğü nedenleri
5 Mayıs 2013 - 22:00:01 Yorum Yok 83 okunma 0 beğeni
Etiketler: göz kapağı düşüklüğü
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder