4 Ağustos 2015 Salı

Göz kaşımanın zararları

Zaman zama her birimizin gözlerinde kaşıntı hissi husule gelir ancak bazılarımızda bu durum çok sık hissedildiği için, böyle bir durumda sürekli gözleri kaşımak göz sağlığına mühim zararlar vermektedir. Gözleri kaşımak…

Zaman zama her birimizin gözlerinde kaşıntı hissi husule gelir ancak bazılarımızda bu durum çok sık hissedildiği için, böyle bir durumda sürekli gözleri kaşımak göz sağlığına mühim zararlar vermektedir. Gözleri kaşımak ya da ovuşturmak göz sağlığını tehdit eden pek çok hastalığa davetiye çıkarttığı için uzmanlar bu davranıştan sakınmamız gerektiği konusunda önerilerde bulunuyorlar.

Sürekli göz kaşımanın zararları

Gözleri kaşımanın en önemli zararlarından birisi görme bozukluğunun husule gelmesi olurken, göz dokularının hasar alması da bu zararlar arasındadır. Gözleri kaşımak bazen doğrudan bazende dolaylı yoldan bu sorunları meydana getirmektedir. Gözleri sürekli kaşımanın etkisinden dolayı yüksek ve düzensiz astigmatizma gelişmesi, uzağı görme zorluğunun ortaya çıkması ve ileri derece de görme bozukluğu ile karşılaşabileceğinizden bu davranıştan mümkün mertebe uzak durun.

Temiz olmayan eller ile gözleri kaşımak gözün mikrop kapmasına sebep olur, ki bu da birçok hastalığın başlangıcı demektir. Gözde sık sık kaşınma hissi meydana geliyorsa uzman bir göz doktoruna görünmeli ve altta yatan sebep öğrenilerek tedavisi yapılmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Göz kaşımanın zararları
11 Nisan 2013 - 13:19:11 Yorum Yok 94 okunma 0 beğeni
Etiketler: gözleri sürekli kaşımak
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder