28 Ağustos 2015 Cuma

Hayıt Tohumu Faydaları Nelerdir?

Ilıman kuşak bölgesinden yetişme özelliğine sahip olan hayıt tohumu Akdeniz ’e kıyısı olan ülkelerde yetişmekte ve bölge halkı tarafından mütenevvi sağlık problemlerine karşı sıklıkla kullanılmaktadır. İyi bir güneş ve iyi bir…

Ilıman kuşak bölgesinden yetişme özelliğine sahip olan hayıt tohumu Akdeniz ’e kıyısı olan ülkelerde yetişmekte ve bölge halkı tarafından mütenevvi sağlık problemlerine karşı sıklıkla kullanılmaktadır. İyi bir güneş ve iyi bir toprak ile yetişen Hayıt tohumu aynı zamanda mükemmel bir aromaya sahip çiçekler açtığından çoğu kişi tarafından sadece çiçekleri için toplanır. Boyu 4 metreyi bulan hayıt tohumunun faydaları ise şöyledir:

Hayıt Tohumu Faydaları

Çiçekler, gövdesi ve usaresi kullanılan hayıt tohumu;

Göğüs kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerinin husule gelmesini önleme, kadınlarda ki ostrojen hormonunun kontrolünü sağlama, erkeklerdeki androjenin etkilerini azaltmada (çocuk sahibi olmak isteyenler bu sebepten dolay bu bitkiden uzak durmalı), doğurganlığı arttırmada, adet dönemi öncesi ve sırasında husule gelen şikayetleri gidermede, baş ağrısı, halsizlik ve şişkinliğe iyi gelmede emziren annelerin sütünü çoğaltma da ve göğüs ağrılarını gidermede etkilidir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Hayıt Tohumu Faydaları Nelerdir?
4 Ekim 2012 - 23:59:15 Yorum Yok 176 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder