28 Ağustos 2015 Cuma

Keşiş otunun faydaları nelerdir?

Halk arasında fırkan çiçeği, lavenda, karabaş otu gibi çeşitli isimleri bulunan keşiş otu, çok yıllık bir bitki olması özelliğinin yanı sıra yapısal olarak 50 cm boylarında, çalımsı ve tüylü bir…

Halk arasında fırkan çiçeği, lavenda, karabaş otu gibi çeşitli isimleri bulunan keşiş otu, çok yıllık bir bitki olması özelliğinin yanı sıra yapısal olarak 50 cm boylarında, çalımsı ve tüylü bir bitkidir. Dar ve uzun yapraklara sahip olan keşiş otunun kenarları hafi bir biçimde alta doğru kıvrıktır. Siyahımsı ve mor renkli çiçekler açar. İnsan sağlığı için önemli faydaları bulunur. İşte merak edenler için keşiş otunun faydaları:

Keşiş otunun faydaları Balgam söktürmeye yardımcı olur. İdrar arttırarak idrar yollarındaki iltihapların temizlenmesini sağlar. Yara iyileştirici özelliği bulunur. Ağrı kesicidir. Uykusuzluğa çok iyi gelir. Sinirsel meydana gelen baş ağrılarını geçirir. Sara hastalığını yatıştırır. Astıma iyi gelir. Egzama yaralarını iyileştirir. Sinirleri güçlendirir. Kalbi kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Kanı sulandırır damarları genişletir. Menopoz sıkıntılarını giderir. Adet düzensizliklerine çok iyi gelir. Meme ağrısını geçirir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Keşiş otunun faydaları nelerdir?
5 Kasım 2012 - 20:00:15 1 Yorum 531 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder