4 Ağustos 2015 Salı

Konjonktivit nedenleri

Konjonktivit neden olur, konjonktivitin nedenleri, konjonktivit sebepleri, konjonktivit göz hastalığı nedenleri, kırmızı göz hastalığı neden olur bu problemle karşılaşmış olan hastalar için makalemizde bu sorulara yanıt verdik. Konjonktivit geçici bir…

Konjonktivit neden olur, konjonktivitin nedenleri, konjonktivit sebepleri, konjonktivit göz hastalığı nedenleri, kırmızı göz hastalığı neden olur bu problemle karşılaşmış olan hastalar için makalemizde bu sorulara yanıt verdik. Konjonktivit geçici bir rahatsızlık olsa da, tedavisine önem verilmeli ve göz hijyenine dikkat edilmelidir. Aksi durumda belirtileri şiddetlenebilir ve ciddi komplikasyonların gelişmesine sebep olabilir. Peki, konjonktivit nedenleri nelerdir?

Konjonktivit nedenleri

Herpes zoster, kızamık, herpes simplex, soğuk algınlığı, grip, akut solunum yolu enfeksiyonu, viral enfeksiyon, rüzgar, duman, yetersiz göz yaşı gibi pek çok şey konjonktivit gelişmesinde rol oynamaktadır. Tüm bunlarda gözlerde kaşıntı, kızarıklık, batma, ağrı, bulanık görme, gözlerde kuruluk, gözden yapışkan sıvı akması şikayetlerine neden olan konjonktivit belirtilerine neden olur.

Konjonktivit bir gözü ya da ikisini birden etkileyen, temas ile başkalarına bulaşan bir göz hastalığıdır. Sıklıkla keratit olarak isimlendirilen korneanın etkilendiği zamanlarda görülür. Okullarda çocuklar arasında salgın olarak görülebilir. Viral, bakteriyel ve alerjik gibi üç çeşidi bulunur. Pembe veya kırmızı göz hastalığı olarak da bilinir.

Sagliksiteniz.Com

Konjonktivit nedenleri
15 Şubat 2014 - 21:00:59 Yorum Yok 8 okunma 0 beğeni
Etiketler: kırmızı göz hastalığı neden olur, konjonktivit, konjonktivit göz hastalığı nedenleri, konjonktivit neden olur, konjonktivit sebepleri, konjonktivitin nedenleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder