4 Ağustos 2015 Salı

Mitral kapak sarkması nedir?

Kalp hastalıkları arasında en sık rastlanan sorunlardan olan mitral kapak sarkması, erkeklere nispeten kadınlarda daha sık rastlanan bir sorundur, ancak 50 yaş üzerindeki erkeklerin genç erkeklere göre mitral kapak yetmezliği…

Kalp hastalıkları arasında en sık rastlanan sorunlardan olan mitral kapak sarkması, erkeklere nispeten kadınlarda daha sık rastlanan bir sorundur, ancak 50 yaş üzerindeki erkeklerin genç erkeklere göre mitral kapak yetmezliği hastası olma ihtimali de daha yüksektir. Mitral kapak sarkması sorunu, mitral kapağı oluşturan yaprakçıkların birinde ya da ikisinde ciddi büyüklük göze çarpmakta ya da kendilerini tutmakla görevli olan iplerin aşırı büyük olmasından kaynaklı olmaktadır. Bu sebeple kalbin pompalama işlemi sırasında mitral kapağı oluşturan yaprakçıklar ya düzgün kapanmamakta ya da biri veya ikisi sol kulakçığa doğru sarkmaktadır. Bu sorun ise bazı durumlarda çok az da olsa kanın mitral kapaktan geriye doğru gitmesine sebep olur.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre mitral kapak sarkması sorunu toplumumuzun %2 ’sinde görünmektedir. Bu soruna sebep olan faktör günümüzde kesin olarak bilinmemekle beraber, sorunun kulakçıklar arasındaki bölmenin doğuştan delik olmasından, kalp damarlarının daralıp tıkanmasıyla oluşan hastalıklardan ve kalbin yangısal hastalıklarından kaynaklandığı düşünülür.

Mitral kapak sarkmasına sebep olduğu düşünülen bir diğer faktörde genetiktir. anne veya babada bulunun mitral kapak sarkması hastalığı kalıtsal geçiş sağlamış olabilir. Çocuğa anne veya babasından geçebileceği gibi aynı zamanda çocuğun ruhsal bir bozukluk içinde olması ya da panik atak sorunu yaşaması bu hastalığı tetikleyebilir.

Sagliksiteniz.Com

Mitral kapak sarkması nedir?
11 Kasım 2012 - 18:43:45 Yorum Yok 72 okunma 0 beğeni
Etiketler: mitral kapak sarkması, mitral kapak sarkması neden olur
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder