28 Ağustos 2015 Cuma

Okaliptüsün faydaları nelerdir?

Okaliptüs, boyu 125 metreye kadar çıkabilen, gövdesi gümüş gri kabukla kaplı, her mevsim boyunca yeşil kalan bir tür gizemli ağaç türlerinden biri olmakta ve sağlığa çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bu gizemli…

Okaliptüs, boyu 125 metreye kadar çıkabilen, gövdesi gümüş gri kabukla kaplı, her mevsim boyunca yeşil kalan bir tür gizemli ağaç türlerinden biri olmakta ve sağlığa çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bu gizemli ağaç okaliptüsün faydaları nelerdir, sağlığa ne tür etkileri bulunmaktadır öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Ancak şunu da söylemek gerekir ki okaliptüs faydalı olduğu kadar aşırı kullanıldığında zararlıda olmaktadır. Aşırı dozda kullanılan okaliptüs zehirlenmeye yol açar. Bu sebeple dikkatli ve dozunda kullanmalı, temas sonrası da eller iyice yıkanmalı ve gözlerden de uzak tutmalıdır.

Okaliptüsün faydaları Boğaz hastalıklarına karşı çok etkilidir. Nezle, bronşit, öksürük ve burun gibi rahatsızlıkları bulunanlar okaliptüs kullanabilirler. Göğsü yumuşatma özelliğine de sahip olan okaliptüs ayrıca balgam sökmenize muavenet eder. Vücuda güç katar. Ağız kokularını yok eder. İdrar yollarına iyi gelir. Romatizma ağrılarını, kas kasılmalarını ve üşütmeden doğan ağrıları tedavi eder.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Okaliptüsün faydaları nelerdir?
22 Temmuz 2012 - 22:00:27 Yorum Yok 33 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder