28 Ağustos 2015 Cuma

Peygamber çiçeğinin faydaları nelerdir?

Bizim ülkemizde Uşak, Konya ve Isparta illerinde yaygın olarak yetişen bir bitki olan peygamber çiçeği, mavi renkte çiçek açması ile mavi kantaron olarak ta bilinmekte ve çeşitli sağlık sorunlarını aşırı…

Bizim ülkemizde Uşak, Konya ve Isparta illerinde yaygın olarak yetişen bir bitki olan peygamber çiçeği, mavi renkte çiçek açması ile mavi kantaron olarak ta bilinmekte ve çeşitli sağlık sorunlarını aşırı dozda tüketilmediği durumda tedavi etmektedir. Peygamber çiçeği faydaları hakkında sizleri bu yazımızda bilgilendiriyoruz. Peygamber çiçeğini kullanacak olanlar kesinlikle bu bitkiyi aşırı tüketmemeli, aksi taktirde kalplerine zarar verebilirler.

Peygamber çiçeği (mavi kantaron) faydaları İştahsızlığa iyi gelen bir bitki olan peygamber çiçeği iştahınızı açarak yemekleri zevkle yemenizi sağlayacaktır. İdrar söktürme özelliğine sahiptir. Peygamber çiçeği gut hastalığına çok yi gelmektedir. Böbreklerinde kum bulunanlar peygamber çiçeği ekstresini kullanabilirler. Göz hastalıklarının hepsine değil ama bir çoğunu tedavi eder. Ağrı kesici özelliğine sahiptir. Vücutta biriken zehirli maddeleri atar.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Peygamber çiçeğinin faydaları nelerdir?
22 Temmuz 2012 - 23:00:32 Yorum Yok 84 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder