23 Ağustos 2015 Pazar

Parkinson hastalığının ilacı bulundu

Tıp dergilerinden “New England Journal of Medicine”da yayınlanan bir çalışmaya göre Rivastigmine, Parkinson hastalığına bağlı bunamada olumlu etkiler gösteriyor. “EXPRESS” olarak adlandırılan araştırma, Parkinson hastalığına bağlı bunamanın tedavisi amacıyla geliştirilen…

Tıp dergilerinden “New England Journal of Medicine”da yayınlanan bir çalışmaya göre Rivastigmine, Parkinson hastalığına bağlı bunamada olumlu etkiler gösteriyor.

“EXPRESS” olarak adlandırılan araştırma, Parkinson hastalığına bağlı bunamanın tedavisi amacıyla geliştirilen ilk büyük çaplı, kontrollü çalışma.

Rivastigmine isimli ilaç 1997 ’den beri bir başka bunama tipi olan Alzheimer ’da kullanılıyor. Bu çalışmada Rivastigmine alanlarda unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, hayaller gibi hastalığa ait birçok belirtide düzelmeler gösteriyor.

Türkiye dâhil 11 Avrupa ülkesi ve Kanada ’da toplam 541 hastanın katılımıyla gerçekleştirilen çalışmanın genel koordinatörü ve ana araştırmacısı olan İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Emre; “Rivastigmine bu tip hastalarda sık görülen belirtilerde belirli düzelme gösteren ilk ilaç ve hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak için bir ümit ışığı” diyor.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Parkinson hastalığının ilacı bulundu
4 Ekim 2009 - 02:16:52 Yorum Yok 348 okunma 0 beğeni
Etiketler: alzheimer, bunama, konsantrasyon bozukluğu, parkinson, parkinson hastalığı, unutkanlık, yaşam kalitesini artırmak, yaşlılık
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder