28 Ağustos 2015 Cuma

Pelin otunun faydaları nelerdir?

Uzun bir yaşama sürecine sahip olan pelin otu bitkisi ilkbahar ve yaz aylarında ortaya çıkarak ince, beyaz, ipeğimsi kıllarla kaplı gri yeşil yapraklı, çalımsı, güzel kokusu ile bin bir derde…

Uzun bir yaşama sürecine sahip olan pelin otu bitkisi ilkbahar ve yaz aylarında ortaya çıkarak ince, beyaz, ipeğimsi kıllarla kaplı gri yeşil yapraklı, çalımsı, güzel kokusu ile bin bir derde deva olmaktadır. Anavatanı Avrupa, Afrika ve Asya olan pelin otu daha birçok ülkede yetişmekte olup, özellikle de güzel görünümü ile evlerin bahçelerini süslemektedir.

Pelin otunun sağlığa faydaları nelerdir diye merak edenler için araştırdık ve bu güzel kokulu bitkinin sağlığımıza ne gibi etkilerini olduğunu öğrenip sizlerle paylaşmaya karar verdik. Ülkemizde daha çok Anadolu ’da yetişen pelin otunun faydaları nelerdir buyurun, öğrenelim.

Pelin otunun yararları Bağırsaktaki solucanları temizler. Bağırsakta bulunan asalakları yok eder. İştah açıcı özelliği bulunur. Adet söktürmeye yararlıdır. İdrar söktürür. Mideyi kuvvetlendirme özelliğine sahiptir. Tonik etkisi ile bedeninizi güçlendirir. Yüksek ateşi düşür. Enfeksiyonları iyileştirir. Hazımsızlığa iyi gelir. Safra yollarına faydalıdır. Vücudun kan dolaşımını düzenler. Böbrek üstü bezlerine etki eder. Metabolizma bozukluğuna iyi gelir. Romatizmaya iyi gelir. Şeker hastalığına iyi gelir. Yağlanmayı önler. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmanızı engeller.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Pelin otunun faydaları nelerdir?
22 Temmuz 2012 - 20:37:05 Yorum Yok 92 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder