4 Ağustos 2015 Salı

Tırnaklarda morarma sebepleri

Tıp literatüründe siyanoz diye isimlendirilen tırnaklarda morarma problemi kanda yeteri miktarda oksijen bulunmamasından kaynaklı bir sorundur. Üstelik siyanoz sadece tırnaklarda değil kulak memesinde ve dudaklarda da husule gelmektedir. Kandaki oksijen…

Tıp literatüründe siyanoz diye isimlendirilen tırnaklarda morarma problemi kanda yeteri miktarda oksijen bulunmamasından kaynaklı bir sorundur. Üstelik siyanoz sadece tırnaklarda değil kulak memesinde ve dudaklarda da husule gelmektedir. Kandaki oksijen miktarının azalması sonucu tırnaklarda husule gelen morarma aynı zamanda astım krizinde de olmaktadır. Nefes darlığı ve hırıltıyla ortaya çıkan astım krizinde tırnaklarda morarma da görülür.

Kronik bronşit hastalarının da tırnaklarında sürekli morarma vardır. Kronik bronşit hastalarında ki tırnak morarmaları hiç geçmez. Bunun nedeni kandaki oksijen azlığına artık hastaların organizmalarının uyum sağlamış olmasıdır.

Tırnaklarda morarma aynı zamanda amfizem hastalarında da görülmektedir. Amfizem hastalığının ileri döneminde husule gelen tırnak morarmasının sebebi de yine kandaki oksijenin azalmasıdır. Kalp yetersizliği, akciğer damar tıkanıklığı, zatürre, pnömotaraksta da tırnaklarda morarma oluşur.

Tırnaklarda morarmanın genel sebebi kandaki oksijen azlığı olduğundan siyanoz hastalarına oksijen takviyesi yapılmalıdır. Ayrıca siyanoza sebep olan hastalığında öğrenilmesi ve tedavi edilmesi gerekir.

Sagliksiteniz.Com

Tırnaklarda morarma sebepleri
31 Ekim 2012 - 23:15:34 Yorum Yok 4.575 okunma 0 beğeni
Etiketler: tırnaklarda morarma
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder