4 Ağustos 2015 Salı

Üveit nasıl tedavi edilir?

Ani görme kayıpları, kalıcı görme kaybı, bulanık görme, gözde kızarıklık ve alevlenme gibi belirtilerle kendini belli eden üveit hastalığının tedavisi en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. Aksi durumda tedavi edilmeyen üveit ciddi…

Ani görme kayıpları, kalıcı görme kaybı, bulanık görme, gözde kızarıklık ve alevlenme gibi belirtilerle kendini belli eden üveit hastalığının tedavisi en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. Aksi durumda tedavi edilmeyen üveit ciddi göz sağlığı problemlerine yol açmakta ve hastaların yaşam kaliteleri giderek azalmaktadır. Genellikle parazit, mantar ve virüs gibi nedenlerden husule gelen üveit tedavisi nasıl yapılır, yazımızın devamında sizler için açıkladık.

Üveit hastalığı tedavisi

Üveit hastalığı tedavisi öncesinde ilk olarak hastalığa neden olan faktörlerin araştırılıp öğrenilmesi gerekiyor. Parazit, mantar ve virüs dışında üveit hastalığı sistemik hastalıklardan dolayı da ortaya çıkmaktadır. Neden ortadan kalktığı zaman üveit tedavisi daha kolay bir şekilde yapılır.

Üveit tedavisinde, ilaç ve damlalar kullanılmakta, erken tanı ve tedavi ile bu ilaç ve damlalar kısa sürede etkisini göstermektedir.ancak bunların yanı sıra koyu camlı gözlükleri kullanılması, bağışıklık sisteminin çalışmasını değiştiren ilaçlar da üveit hastalığının tedavisinde önemli rol oynarlar.

Sagliksiteniz.Com

Üveit nasıl tedavi edilir?
3 Kasım 2013 - 08:00:36 Yorum Yok 10 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder