28 Ağustos 2015 Cuma

Yeşil kahvenin (green coffee) faydaları nelerdir?

Diğer kahve türlerinde olduğu gibi yeşil kahve de (green coffee) içerisinde bolca kafein ihtiva etmektedir. Yeşil kahvenin faydaları hakkında ilmi araştırmalar yapan bilim insanları bakın yeşil kahve hakkında neler öğrendiler. Yeşil…

Diğer kahve türlerinde olduğu gibi yeşil kahve de (green coffee) içerisinde bolca kafein ihtiva etmektedir. Yeşil kahvenin faydaları hakkında ilmi araştırmalar yapan bilim insanları bakın yeşil kahve hakkında neler öğrendiler.

Yeşil kahvede bulunan kafein metabolizmayı hızlandırıcı özellikte olması neticesiyle zayıflamaya yardımcı olduğu söylenmektedir. Metabolizmayı hızlandırıcı özellikte olan yeşil kahvenin yararları arasında en önemlilerinden bir tanesi de, özellikle sıcaklardan dolayı üstümüze çöken yorgunluk ve halsizlik hissini yok etmesidir. Yeşil kahve içen birisi en fazla 3 saat boyunca vücudunda hiçbir yorgunluk hissetmeyecektir.

Yeşil kahveyi diğer kahvelerden ayıran en önemli özellik, kavrulmaması. Yeşil kahve çekirdeği kavrulmadığı için dolayısıyla antioksidan bakımından da zengindir. Antioksidan yağ hücrelerini parçalama görevinde bulunduğu için hem yaşlanma gecikmiş hem de kansere yakalanma riski azalmış olacaktır.

Yeşil kahve tüketen birisi o gün içinde bol bol su içmeye de ihtimam göstermelidir. Mümkünse yeşil çay içen kişiler gün boyu 2,5 litre su tüketsinler.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Yeşil kahvenin (green coffee) faydaları nelerdir?
22 Haziran 2012 - 17:00:12 1 Yorum 462 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder