28 Ağustos 2015 Cuma

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir?

Tabiatta sıhhatli bir yaşam için envaiçeşit bitki bulunmaktadır. Asırlardır insanların sağlık problemlerine deva olan bu bitkilerin kullanımı günümüzde daha da yaygınlaştığı için kolayda ulaşılabilir oldular. Ancak hepimizin yakından tanıdığı ve…

Tabiatta sıhhatli bir yaşam için envaiçeşit bitki bulunmaktadır. Asırlardır insanların sağlık problemlerine deva olan bu bitkilerin kullanımı günümüzde daha da yaygınlaştığı için kolayda ulaşılabilir oldular. Ancak hepimizin yakından tanıdığı ve hemen hemen büyük bahçesi olan herkesin yetiştirdiği zeytin ağacının yaprağı da bin bir derde deva. Zeytin yaprağının sağlık için olan faydalarını sizler için makalemizde bir araya getirdik.

Ekstra bir bakım gerekmeden uzun yıllar boyunca kendi kendini ayakta tutabilen bir ağaç olan zeytin ağacı, sihirli bir bitki niteliğini taşımakta ve az sonra yazacağımız sağlık problemleri üzerinde de olumlu gelişmeler kaydedilmesini sağlamaktadır. Çoğumuzun zeytin yaprağına dair bilmediği gerçekleri gözler önüne seriyoruz.

Zeytin yaprağının yararları Vücudun direncini arttırmakta Antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan virüsle mücadelede vücudumuzu yardımcı olmakta. Yüksek tansiyonu dengeler. Kan şekeri seviyesini dengeler HDL kolesterol seviyesini düşürür Bronşit, soğuk algınlığı gibi sağlık problemlerine karşı bağışıklık sistemini güçlendirir Yüksek antimikrobiyal etkiye sahip olduğundan dizanteri, hepatit A, B, C, zatürree, gibi sağlık problemlerini önler. Zona başta olmak üzere mütenevvi cilt hastalıklarını önler. Cildi canlandırır, hücre yeniler ve selülitleri gidermeye muavenet eder.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir?
4 Ekim 2012 - 10:00:11 Yorum Yok 74 okunma 0 beğeni
Etiketler: zeytin yaprağının faydaları, zeytin yaprağının yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder