4 Ağustos 2015 Salı

Bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır?

Bebeklerin göz muayenesi ne zaman yaptırılmalı yeni doğan bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır bebeklerde göz muayenesi ne zaman yapılır bebeklerde göz muayenesi nasıl yapılıyor bebeklerde ilk göz muayenesi ne…

Bebeklerin göz muayenesi ne zaman yaptırılmalı yeni doğan bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır bebeklerde göz muayenesi ne zaman yapılır bebeklerde göz muayenesi nasıl yapılıyor bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılmalı sizler için bu soruların yanıtlarını sagliksiteniz.com ekibi araştırdı.

Bebeklerin ilk göz muayenesi

Yeni doğan bebeklerin kesinlikle ilk göz muayenesi ihmal edilmemeli ve uzmanlar aileleri bu konuda elden geldiği kadar bilinçlendirmeye çalışmaktadır. Çünkü bebeklerde görülecek göz sorunları erken fark edilirse ilerlemeden önüne geçilebilir ve tedavisi mümkün olur. Peki, yeni doğan bebeklerin ilk göz muayenesi ne zaman yapılır?

Bebeklerin gözleri çok hassas bir yapıda olduğu için pek çok şeyden kötü etkilenebilir. Çocukların göz sağlığının iyi olması, çocukların gelişiminde de önemli rol oynamaktadır. İyi gören bir göz, çocukların yaşam kalitesini de olumlu etkiler.

Yeni doğan bir bebek hayatının ilk yılında mutlaka göz muayenesinden geçmelidir. Bir yaşına varana kadar ailelerin bebeklerinizi göz doktoruna götürmesi muayene ettirmesi gerekir. Daha sonra da muayeneler düzenli şekilde yapılmalıdır. İlk göz muayenesinden sonra çocuklar 1-2 yıl aralıklarla 3 ve 5 yaşlarında da göz muayenesinde geçmelidir.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır?
22 Mayıs 2014 - 12:00:23 Yorum Yok 5 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde göz muayenesi nasıl yapılıyor, bebeklerde göz muayenesi ne zaman yapılır, bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılmalı, bebeklerin göz muayenesi ne zaman yaptırılmalı, yeni doğan bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder