4 Ağustos 2015 Salı

Gözlerde kaşıntı neden olur?

Gözlerde kaşıntı nedenleri gözlerde kaşıntı sebepleri göz kaşıntısı ne anlama gelir göz kaşıntısının nedenleri nelerdir göz kaşıntılarının sebepleri gözde kaşıntı neden olur uzman hekimlerimiz sizler için bu soruların yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da…

Gözlerde kaşıntı nedenleri gözlerde kaşıntı sebepleri göz kaşıntısı ne anlama gelir göz kaşıntısının nedenleri nelerdir göz kaşıntılarının sebepleri gözde kaşıntı neden olur uzman hekimlerimiz sizler için bu soruların yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da yer verdi.

Göz kaşıntısı nedenleri

Bilhassa da yaz mevsimi geldiği zaman yaz alerjisine bağlı olarak gözlerde kaşıntı meydana gelir, fakat alerjik etkenlerin yanı sıra gözlerde kaşıntıya yol açan başka faktörler de bulunmaktadır. Gözlerde kaşıntı nedenleri başında gözün çok hassas olması ve mevsim değişikliklerinde gözde alerji olma riskinin artması sonucu pek çok insan gözlerindeki kaşıntıdan şikayetlenip durur. Bu gözlerde kaşıntının en sık rastlanan sebebidir.

Bir diğer sık rastlanan neden ise, uykusuzluktur. Uykusuzluk, göz kaşıntısı nedenleri arasında en çok görülen sebeplerin ikinci sırasında yer alıyor. Göz kaşıntısının nedenleri oldukça çeşitlidir. Gözlerde kaşıntıya yol açan sebepler arasında bir diğer etken ise, yabancı cisimlerin göze girmesi, aşırı ışıklı ortamlarda bulunmak ve ortamda bulunan gazlardır.

Tüm bunların yanı sıra gözlerde kaşıntı sebepleri arasında göz hastalıkları da yer alıyor.Göz kaşıntısı sebeplerinden en çok dikkate alınması gereken, göz hastalıklarıdır. İltihabi göz hastalıkları, grip, sinüzit, nezle gibi viral hastalıklar, çeşitli mantarlar, gözkapağı bozuklukları ve konjuktivit gözde kaşıntı sebepleridir. cildin temiz olmaması, yüzün yeteri kadar yıkanmaması da gözde kaşıntı nedenleri arasındadır.

Sagliksiteniz.Com

Gözlerde kaşıntı neden olur?
12 Mayıs 2014 - 13:00:52 Yorum Yok 25 okunma 0 beğeni
Etiketler: göz kaşıntılarının sebepleri, göz kaşıntısı ne anlama gelir, göz kaşıntısının nedenleri nelerdir, gözde kaşıntı neden olur, gözlerde kaşıntı nedenleri, gözlerde kaşıntı sebepleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder