21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerin hafızası nasıl gelişir?

Sağlıklı ve zeki çocuklar yetiştirmek için hafızanın kuvvetli olması son derece önemli olduğundan bebek hafızası nasıl gelişir, bebeklerin hafızalarını geliştirme yöntemleri ve çocukların hafızası nasıl gelişir sagliksiteniz.com ’dan öğrenebilirsiniz. Yapılan bilimsel…

Sağlıklı ve zeki çocuklar yetiştirmek için hafızanın kuvvetli olması son derece önemli olduğundan bebek hafızası nasıl gelişir, bebeklerin hafızalarını geliştirme yöntemleri ve çocukların hafızası nasıl gelişir sagliksiteniz.com ’dan öğrenebilirsiniz.

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, bebeklere yaklaşan mutlu yüzlerin ve duyduğu mutlu seslerin bebeklerin hafıza gelişimlerinde önemli rol oynuyor. Araştırmada bilim insanları bebekleri monitör karşısına oturtup onlara hem mutlu hem de mutsuz yüzleri gösterdiler ve bebeklerin mutlu yüzleri çok iyi algıladıklarını gördüler. Daha sonra ise bebeklere farklı şekiller, yüzler ve sesler gösterilip dinletildi.

Araştırma sonunda ise bebeklerin mutlu yüz ve sesten sonra gördükleri şeyleri daha iyi hatırladıkları anlaşıldı. Mutlu yüz ve sesler bebeklerin hafızasında kalıcı oluyor. Bilim insanları olumlu etkinin bebeklerde dikkat sistemini daha fazla harekete geçirdiğini ve bu sayede hafızanın güçlendiğini vurguladı.

0-1 yaş aralığında olan bebeklerin hafıza gelişimi çok hızlıdır. Çocukla mutlaka göz teması kurmalı, ona her zaman güler yüzlü ve güzel sözlerle yaklaşmalıyız. Bebekler için gözler ruhun aynasıdır. Emzirirken, oyun oynarken mutlaka göz teması kurmaya çalışın.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerin hafızası nasıl gelişir?
25 Kasım 2014 - 15:30:39 Yorum Yok 12 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebek hafızası, bebek hafızası nasıl gelişir, bebeklerin hafızalarını geliştirme yöntemleri, çocukların hafızası nasıl gelişir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder