21 Ağustos 2015 Cuma

Kafein saç uzatır mı?

Kadınların büyük bir çoğunluğu uzun saçların hayalini kurmakta olduğundan kafein saçları uzatır mı, kafein saç çıkarır mı ve kahve saç uzatır mı gibi sorular aldık, yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da yer verdik. Kafein…

Kadınların büyük bir çoğunluğu uzun saçların hayalini kurmakta olduğundan kafein saçları uzatır mı, kafein saç çıkarır mı ve kahve saç uzatır mı gibi sorular aldık, yanıtlarına sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Kafein bakımından zengin şampuanların saç uzamasına yardımcı olduğu söylenir. Birçok kişi içinde kafein bulunan bu şampuanları kullanmaya başlar ve akıllarında da, “acaba saçımı uzatacak mı” gibi sorular yer alır. Kahvenin aşırı dozda içilmediği durumlarda sağlığa faydaları saymakla bitmez. Peki, kafein saç uzamasına yardımcı olur mu?

Yapılan çalışmalar kafeinin saç dökülmesini engellediğiniz ve saç uzamasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, saç foliküllerinin (saç köklerini içeren keseler), kafein içeren solüsyonlara koyulduğunda bir büyüme dönemi geçirdiğini kanıtladı. Şampuan olarak kafeinin dışarıdan uygulanması hem erkeklerde hem de kadınlarda saç dökülmesi sorunlarını tedavi de ediyor.

Kafein içeren kahveyi bol bol tüketerek saçlarınızın uzamasına yardımcı olacağınızı düşünüyorsanız, bu konuda yanılıyorsunuz. Çünkü kafeini ağızdan almak saç uzamasını tetikler. Sadece dışarıdan uygulandığı zaman saçların uzamasında etkili olur.

Sagliksiteniz.Com

Kafein saç uzatır mı?
24 Kasım 2014 - 17:49:44 Yorum Yok 55 okunma 0 beğeni
Etiketler: kafein saç çıkarır mı, kafein saçları uzatır mı, kahve saç uzatır mı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder