21 Ağustos 2015 Cuma

Sütün cilde faydaları nelerdir?

İçerdiği besin maddeleri ile çok faydalı bir içecek olan süt cilde iyi gelir mi, süt cilde nasıl uygulanır ve sütün cilde yararları nelerdir sagliksiteniz.com ’da sizlerle bu soruların yanıtlarını paylaştık. Sağlığımız…

İçerdiği besin maddeleri ile çok faydalı bir içecek olan süt cilde iyi gelir mi, süt cilde nasıl uygulanır ve sütün cilde yararları nelerdir sagliksiteniz.com ’da sizlerle bu soruların yanıtlarını paylaştık.

Sağlığımız açısından mütenevvi faydaları bulunan sütün, cilt sağlığına da olumlu etkileri vardır. Özellikle de ciltte çeşitli nedenlerden kaynaklı husule gelen cilt deliklerinin giderilmesinde çok etkilidir. Aynı zamanda sütün cilde yararlarından bir tanesi de cildi temizlemesidir.

Cilt bakımında uzmanlar süte yer verilmesi gerektiğinin altını çizmekteler. Bir parça pamuğa damlatacağınız süt ile cildinize tonik yapabilir, cildiniz daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Sütün cildi güzelleştirme etkisinden faydalanmak isteyenler, aşağıdaki tarifleri deneyebilirler. İşte sütün cilde faydaları ve sütün cilt üzerinde kullanımı.

Dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa ; bir parça pamuğu sütle ıslatarak dirseklerinize sürerek 15 dakika bekletin . Bu uygulamayı bir hafta tekrarlayın. ipek gibi pürüzsüz dirseklere sahip olacaksınız,

Pürüzsüz bir cilt için : Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın . Bu uygulama cildinizin genç ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur,

Yağlı Cilt için; 1 ölçek çiğ Süt ile 1 ölçek Yulaf kepeğini bir kabın içinde karıştırın, bununla yüzünüzü iyice silin, Kısa zaman içinde parlak ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız. Bu karışım 3 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kuru cilt için; 1 fincan çiğ süt ile 1 fincan gülsuyunu bir kabın içinde karıştırın . Bir parça pamuk kullanarak bu karışımla cildinizi silin .Cilt için iyi bir temizleme sütü elde etmiş olursunuz.

Karma ciltler için; 1 fincan süte 1 küçük salatalık rendeleyerek 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek bir şişeye koyun. Bu da cildiniz için harika bir temizleme sütü olacak.

Sagliksiteniz.Com

Sütün cilde faydaları nelerdir?
26 Kasım 2014 - 00:12:29 Yorum Yok 14 okunma 0 beğeni
Etiketler: süt cilde iyi gelir mi, süt cilde nasıl uygulanır, sütün cilde yararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder