21 Ağustos 2015 Cuma

Cildi Güzelleştiren Besinler Hangileridir ?

Güzelliğinizin en önemli sırları arasında ilk başta cilt güzelliği bulunmaktadır. Cildinizin güzel olması istediğiniz görünüme sahip olmak için her zaman avantaj sağlayacaktır. Cildinizin güzel ve sağlıklı görünmesi için ise öyle…

Güzelliğinizin en önemli sırları arasında ilk başta cilt güzelliği bulunmaktadır. Cildinizin güzel olması istediğiniz görünüme sahip olmak için her zaman avantaj sağlayacaktır. Cildinizin güzel ve sağlıklı görünmesi için ise öyle besinler vardır ki, adeta bir ilaç yada milyonlar verilerek alınan kremlerden çok daha fazla etkili.

Sizde evinizde bulunan besinler ile güzelliğe giden sırlara yazımız ile birlikte ulaşabilirsiniz. Hiç tahmin etmediğiniz bazı besinlerin cildinize öyle faydaları var ki okudukça gözlerinize inanamayacak, hemen tüketmek isteyeceksiniz.

Kendinize güzel bir yemek hazırladınız. Masada belki de bir tek kuş sütü eksik. Afiyetle yemeğinizi yiyeceksiniz. Peki yiyeceklerinizin cildinize olan etkisini, besin değerlerini , içeriklerini hiç düşündüğünüz mü?

Örneğin yediğiniz 1 kaşık bal ’dan  alacağınız kalori dışında bir çok vitamin , minerel ve protein ’i hesapladınız mı?

Peki bal ’da bulunan bu protein , mineral ve vitamin ’in cildinize olan direk etkisini biliyor musunuz ?

Pürüzsüz , parlak ve sağlıklı bir cilde ulaşmak kullandığımız dermatolojik ürünlerin yanı sıra tükettiğimiz besinlere ve içerdikleri vitamin , mineral, proteinlere de bağlı. Sağlıklı bir cilde kavuşmak en başta sağlıklı beslenmeden geçiyor diyebiliriz. Çevresel faktörler ve kullandığımız ürünler de devamında gelen etmenler.Tükettiğimiz bir çok besin günlük hayatımızda zinde olmamıza , kendimizi enerjik ve sağlıklı hissetmemize , güzel görünümlü bir cilde sahip olmamıza yani kısacası tüm hayatımıza direk etkili.

Başlıca cildimize sağlık katan besinlere kısaca bir göz gezdirelim..

Çikolata

Çikolata denilince akla gelen ilk şey mutluluk. Ve çok doğru . Çünkü çikolata yiyen insanlar serotonin yani mutluluk hormonu salgılıyor. Mutlu olan insanlar ise stresten , bunalımdan uzak yaşıyor dolayısı ile kaliteli bir uyku uyuyor ve cilt yaşlanmaya savaş açıyor.

Bal 

Bal doğanın insanlığa sağladığı en büyük nimetlerden birisi. Doğal antibiyotik etkisinin yanında , içeriği ile cilde dost bir besin. Bal kullanarak cildinize uygulayacağınız bir maske yada kahvaltıda direk yemeniz farketmez. İçeriğindeki magnezyum , kalsiyum ve silisyum gibi minareller cildinizi besliyor. Pürüzsüz bir görünüm verirken cildiniz sağlık ile ışıldıyor.

Nar

Güçlü antioksidan özelliğe sahip olan nar , aynı zamanda çok güçlü bir besin. Serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engelleyerek zarar görmeyen hücrelerin yaşlanmanın etkilerine son derece direnç göstermesini sağlar.Nar dışında ağız yolu ile alınacak en önemli antioksidanlar A,C,E vitaminleri ve Selesyumdur.

Su

Vücudumuzun %60 ‘ını kaplayan su cildimiz için de en önemli besleyici. Vücudumuzdaki su oranının azalması cildimize direk orantılı olarak zarar verir. Vücutta azalan su ciltte kuruluğa ve kırışıklığa neden olur. Yaşlanmada oluşan kırışık ve kuruluğun en büyük sebebi de ilerleyen yaşlarda vücuttaki su oranının azalmasıdır. Günde 2 – 3 litre arası su içen tüm ciltler kuruluktan uzak kalır.

Kahve

Kahve ‘de taşıdığı antioksidan özelliği ile yaşlanma karşıtı besinler arasında yer almaktadır. Gün içerisinde içeceğiniz 1- 2 adet şekersiz kahve cildi ölü derilerden arındırıp , ciltteki şişkinliği önlüyor.

Sagliksiteniz.Com

Cildi Güzelleştiren Besinler Hangileridir ?
23 Kasım 2014 - 23:09:46 Yorum Yok 63 okunma 0 beğeni
Etiketler: cildi güzelleştirme, cilt bakımı, cilt beyazlatma
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder