4 Ağustos 2015 Salı

Damar çatlaması nedir?

Bacak, yüz ve makat gibi vücudun mütenevvi bölgelerinde husule gelebilen bir sorun olan damar çatlaması hakkında sizleri bu yazımızla bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü sık sık adını duyduğumuz bu rahatsızlık, aslında pek…

Bacak, yüz ve makat gibi vücudun mütenevvi bölgelerinde husule gelebilen bir sorun olan damar çatlaması hakkında sizleri bu yazımızla bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü sık sık adını duyduğumuz bu rahatsızlık, aslında pek çoğumuzun bildiği anlamı taşımamaktadır. Peki nedir damar çatlaması ve ne tür yöntemlerle bu sorun tedavi edilir, buyurun öğrenelim.

Damar çatlaması sorunu, kılcal damarlarda husule gelen bir sorundur. Bacakta damar çatlaması sorunu demek, bacak kılcal damarlarının da çatlama meydana gelmesi demektir. Bu sorunun iki çeşit tedavi yöntemi bulunmaktadır. Hasta ya lazer tedavisi ile bacaktaki damar çatlamasından kurtulacak ya da radyo frekans tedavi ile sorununa son verdirecek. Günümüzde her iki tedavi metoduda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Yüzde husule gelen damar çatlaması ise, yüz bölgesinde ve bilhassa burun civarındaki kılcal damarların çatlamasıdır. Yüzde damar çatlaması problemi de tıpkı bacaktaki damar çatlaması sorunu gibi lazer ve radyofrekans yöntemleri ile başarılı bir şekilde tedavisi yapılır.

Bir diğer damar çatlaması sorunu da makatta meydana gelmektedir. Makattaki damar çatlaması tıp dalında anal fissür olarak tanımlanmaktadır. Bu sorun makat hastalıklarının en kolay tedavi edilebilenidir. Mütenevvi tedavi metotları ile makatta damar çatlaması sorunu giderilir.

Sagliksiteniz.Com

Damar çatlaması nedir?
14 Ekim 2012 - 18:30:16 Yorum Yok 561 okunma 0 beğeni
Etiketler: yüzde kılcal damar çatlaması
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder